25. 09. 2009

Endnu en sag om racisme i engelsk fodbold

Med blot få dages mellemrum er engelsk fodbold blevet ramt af to sager om racisme. Først var der den tidligere omtalte sag her på hjemmesiden mod Blackburns senegalesiske angriber El-Hadji Diouf.

Nu er det kommet frem, at en anden spiller i Carling Cup-runden tidligere på ugen angiveligt også blev udsat for racisme.

Det drejer sig om Blackpools Jason Euell, der var med i holdets kamp på udebane mod Premier League mandskabet fra Stoke City. Her skulle en Stoke-tilhænger eftersigende have kommet med racistiske udskejelser mod Euell. Tilhængeren blev dog spottet af kontrollørerne, ført væk og overgivet til politiet, der afhørte ham og nu undersøger sagen videre.

Blackpools manager Ian Holloway udtaler: “Det drejer sig om en gut, der er lidt ældre end mig og havde solbriller på. Jeg kunne ikke høre, hvad han råbte men jeg kunne se, at det i den grad påvirkede Jason. Jeg håber, at personen vil få livsvarigt karantæne fra Stoke Citys kampe.”

Præsidenten for Stoke City, Tony Scholes, undskylder for den racistiske fan: ”Vi kører en hård linje, for vi vil ikke tolerer racisme eller stødende sprog som dette. Vi må vente på udfaldet af politiets undersøgelser, før at vi udsteder sanktioner mod personen. På vegne af Stoke City vil jeg gerne undskylde tilskuerens opførsel overfor Jason Euell og hele Blackpool Football Club. Det er rystende, at folk stadig kan blive udsat for sådan en opførsel.”

Stoke City har i deres stadionreglement mulighed for at give livsvarig karantæne til den racistiske fan.