04. 08. 2009

Kompensation for uretmæssig fyring efter at have smidt shortsene

Dundalk FC’s David Rogers smed for sjov shortsene overfor sine gamle fans fra St. Patrick’s Athletic i den bedste irske række. Dommeren takserede det til et rødt kort, og Dundalk valgte at fyre Rogers, der nu har fået kompensation for uretmæssig fyring.Foto © FIFPro

Dundalk FC fyrede Rogers dagen efter episoden i hjemmekampen mod St. Patrick’s Athletic den 22. maj, som Rogers beskriver således: ”Som tidligere spiller for St. Patrick’s, som jeg forlod på god fod, endte jeg med at være del af nogle drillerier med nogle fans. Mange af dem kender jeg fra min tid i klubben og som modsvar til nogle sjove og hånlige bemærkninger fra disse fans trak jeg ned i mine shorts i et kort øjeblik som en sjov gestus.

Dommeren så anderledes på situationen og viste Rogers ud. Heller ikke Dundalk kunne se det morsomme i situationen og valgte at fyre ham, selvom den engelske back gjorde det klart, at han havde fortrudt sin handling. Rogers valgte siden at anke og blev tilkendt en kompensation fra Dundalk FC.

Rogers er nu en lettet mand. Han fortæller: ”Afgørelsen er virkelig en befrielse. De sidste to måneder har påvirket mig og min familie betydeligt i en negativ retning. Jeg er lykkelig for, at jeg nu får støtte i, at Dundalk FC har reageret fuldkomment forkert, og at jeg kan nu komme videre med min karriere.

Formanden for den irske spillerforening, Stephen McGuiness, er glad for afgørelsen: ”Det viser, at professionelle fodboldspillere i Irland ikke vil lægge sig ned og lade klubber behandle dem respektløst uden at tage hensyn til lovgivningen. Klubber skal være opmærksomme på, at betingelserne i en spillers kontrakt skal overholdes til fulde. Gør de ikke det, vil alle retsmidler blive taget i brug.
Foto © FIFPro