28. 04. 2009

Lodtrækning til FIFPro Tournament 2009 gennemført

I Cannes har lodtrækningen til FIFPro Tournament 2009 fundet sted. Turneringen giver kontraktløse spillere mulighed for at vise deres værd, og de danske spillere får mulighed for netop det, når de skal op imod Schweiz og Holland i den indledende Gruppe A.Gruppe B består af klubløse spillere fra Frankrig, Portugal og Slovenien. Årets udgave af FIFPro Tournament er femte år i træk, turneringen har fundet sted, og kampene skal i 2009 spilles på AS Cannes’ Stade Pierre de Coubertin den 11. og 12. juli.

Efter gruppekampene lørdag den 11. juli skal nummer et, to og tre fra gruppe A spille mod hhv. nummer et, to og tre fra gruppe B søndag den 12. juli. Sejrherren i kampen mellem nr. et i gruppe A og B bliver vinder af turneringen.

Michel Hidalgo, træner for det Franske hold der vandt EM i 1984, fortalte om det enestående initiativ, der viser sit værd hvert eneste år:

Spillere kan ende med at blive klubløse af alle mulige årsager. FIFPro Tournament giver dem muligheden for at fremvise deres kunnen foran talentspejdere fra hele verden, og som et direkte resultat af det kan adskillige spillere hvert år fortsætte deres professionelle fodboldkarriere.”Gruppe B består af klubløse spillere fra Frankrig, Portugal og Slovenien. Årets udgave af FIFPro Tournament er femte år i træk, turneringen har fundet sted, og kampene skal i 2009 spilles på AS Cannes’ Stade Pierre de Coubertin den 11. og 12. juli.