19. 03. 2009

UEFA: Ingen Euro Super League

Det europæiske fodboldforbund (UEFA) nægter, at der skulle være planer om en Euro Super League. Foto © UEFA UEFA følte sig onsdag nødsaget til at afvise, at der skulle være en europæisk Superliga i støbeskeen.

Det skete dagen efter, at magasinet France Football bragte en historie om, at UEFAs præsident, Michel Platini, skulle være parat til at diskutere planer om at oprette en decideret europæisk liga til at erstatte den nuværende Champions League og UEFA Cup.

Den største italienske sportsavisen, La Gazzetta dello Sport, fulgte op ved at skrive, at en sådan europæisk superliga havde opbakning fra UEFAs franske præsident.

- "Folk skal ikke forveksle fantasier med realiteter. Præsidenten (Platini, red.) anser et sådant projekt som dødfødt", siger en kilde i UEFA til nyhedsbureauet Reuters.

- "Præsidenten er altid åben for dialog med folk og for muligheder for at forbedre UEFAs turneringer. Men han har også sine egne meninger, og en af dem er, at han i den grad er imod en europæisk superliga", siger UEFA-kilden.

Tværtimod ville Michel Platini ifølge Reuters helst gå tilbage til tiden, hvor turneringerne var rene pokal-turneringer - altså udelukkende knock-out kampe. Men han er også så realistisk, at han ved, at det vil Europas største klubber aldrig gå med til.

Kilde: sporten.dkUEFA følte sig onsdag nødsaget til at afvise, at der skulle være en europæisk Superliga i støbeskeen.

Kilde: sporten.dk