20. 01. 2010

Balancen mellem fodbold og studie

Mens Johan Absalonsen er i Thailand er jura-studiet lagt på hylden for en tid. Spillerforeningen bringer her en artikel fra Ekstra Bladet. Foto © Elisa FranckAf Peter Sloth, Ekstra Bladet

Da Johan Absalonsen i sensommeren 2009 påbegyndte sit jurastudium på Syddansk Universitet i Odense, gjorde han med det samme opmærksom på, at han – langtfra – ville kunne gennemføre studiet på normeret tid.

Dertil har den fremadstormende OB-angriber simpelthen for travlt med sin fodboldkarriere.

Nu her et halvt år efter kan se tilbage på et første semester, hvor der fortsat er enkelte hængepartier, men de vil ikke blive forsøgt indhentet på ligalandsholdets igangværende tur til Thailand, fastslår Absalonsen med et smil.

"Nej, her i Thailand handler det om at få trænet en masse, spillet nogle kampe og i det hele taget om at få lært de andre på og omkring holdet bedre at kende."

"Skulle der være ekstra fritid, så vælger jeg at læse nogle ’interesse-bøger’ eller se nogle serier på dvd, siger Absalonsen, der endnu ikke har gjort op med sig selv, hvad han egentlig vil bruge sin juridiske eksamen på, når den engang er i hus og karrierestøvlerne lagt på hylden."

"Der er jo mange retninger, man kan gå i inden for juraen."

"Oprindeligt ville jeg have været politibetjent, men den uddannelse var ikke forenelig med at spille professionel fodbold."

"Derfor kan det være, at jeg i stedet ender som politiadvokat, men lad os nu se. Der er lang tid til at tænke sig om i," siger 24-årige Johan Absalonsen.

Læs artiklen på Ekstra Bladet her.Af Peter Sloth, Ekstra Bladet

"Der er jo mange retninger, man kan gå i inden for juraen."

Læs artiklen på Ekstra Bladet her.