03. 11. 2010

FC Dundee frataget 25 point grundet økonomiske problemer

Den skotske klub, FC Dundee er blevet fra taget 25 point grundet rod i økonomien, hvilket har ført til at klubben er gået i betalingsstandsning. Klubben har bl.a. fået en skatteregning på fire millioner kroner.Den skotske klub har de sidste par sæsoner haft større økonomiske problemer, hvilket har medført, at klubben har måttet se sig henvist til den næstbedste række i skotsk fodbold.

Nu er nedturen imidlertid nået nye højder, idet klubben blev frataget 25 point grundet økonomiske problemer. Klubben har bl.a. en skatteregning på fire millioner, som de ikke har fået betalt af på. Derfor er de altså blevet idømt den hårde straf.

FC Dundee har nu på minus 11 point med hele 20 point op til Morton på næstsidste-pladsen, som udløser playoff-kampene om at undgå nedrykning.

Danske klubber kan også straffes

Flere danske superligaklubber kan risikere at blive straffet, hvis der er rod i økonomien, idet DBU vil indføre UEFA’s nye økonomiske retningslinjer.

De nye regler træder i kræft fra 2013. Dermed kan klubberne risikere at miste deres klublicens to år senere, hvis de ikke lever på til en række krav. Det vigtigste krav i reglementet bliver det såkaldte ”break-even” krav, som UEFA er ophavsmænd til, hvilket betyder, at en klub over to regnskabsår ikke må præsentere et underskud på mere end et vist beløb.

Danske klubber kan også straffes