22. 10. 2010

Hoffman Bang har skrevet kontrakt med tjekkiske Litvinov

Erik Hofman Bang deltog i Spillerforeningens FIFPro Tournament 2010 – turneringen for klubløse spillere. Deltagelsen i turneringen gav ikke umiddelbart afkast efter, men nu ser det anderledes ud for den tidligere Værløse- og Allerød-spiller.

Hofman Bang har netop skrevet kontrakt med tjekkiske FK Litvinov, der dermed har sikret sig den 22-årige offensivspiller, som imponerede under en prøvetræning. Hofmann Bang er dermed den sekstende ud af de 16 spiller, der deltog i året FIFPrp turnering, som har fået ny kontrakt.

Det er ikke hver dag, at en spiller kommer til tjekkisk fodbold, og kontrakten er da også opstået lidt tilfældigt.

Kontakten mellem Hoffman Bang og tjekkiske Litvinov blev skabt gennem danskeren Ole Søndergaard, som samarbejder med ejeren af Litvinov. Sammen snakkede de om, at klubben manglede tekniske spillere, hvorefter Søndergaard gik ind på Spillerforeningens hjemmeside.

”Han kunne se, ud fra Spillerforeningens transferliste, at jeg var klubløs, og så sendte han mig en mail. Vi snakkede lidt frem og tilbage, hvilket førte til omtalte prøvetræning og kontrakt,” siger Hoffman Bang.

FIFPro Tournament-succes
Efter 2010-udgaven af FIFPro Tournament har seksten spillere ud af truppen på seksten formået at skaffe sig en ny kontrakt.

Til dette års FIFPro Tournament havde Spillerforeningen indgået medieaftaler med både TV2 og Kanalsport.dk. Mediedækningen betød et stort fokus på de deltagende spillere, som dermed havde gode muligheder for at blive eksponeret over for spilleragenter og klubber fra hele Europa.

Turneringen tiltrækker sig altid stor opmærksomhed fra flere lande og er derfor en enestående udstillingsplatform for arbejdsløse spillere, som søger ny kontrakt.

I 2011 planlægger Spillerforeningen også at sende et hold håbefulde transferfrie spillere af sted i jagten på en ny kontrakt.

FIFPro Tournament-succes