06. 09. 2010

Trænere bakker op om dommereksperiment

De trænere, som deltog i UEFA’s Elite Club Coaches Forum i Schweiz, bakker op om eksperimentet med ekstra assisterende dommere. Foto © UEFA

Under en diskussion mellem Europas topklubber og trænere, blev der enighed om at bakke op om eksperimentet med ekstra assisterende dommere.

Trænerne var positive indstillet over for forslaget, som blev præsenteret til det årlige UEFA Elite Club Coaches Forum i Nyon, hvor UEFA og trænerne samledes for at diskutere emner af fælles interesse samt debattere forslag til at udvikle og forbedre spillet.

Trænerne ser frem til eksperimentet,” udtaler UEFA’s tekniske direktør, Andy Roxburgh, og fortsætter: ”De er bevidste om, at der ofte forekommer problemer, når teknik anvendes, og derfor er de interesseret i, at vi bruger assisterende dommere så vidt som muligt. Eksperiment går ud på at minimere fejl, og alle er enige om, at det er værd at prøve.”

Under eksperimentet, som blev sat i gang i sidste sæson af Europa League, fik dommeren og de to assisterende dommere følgeskab af to yderligere assistenter placeret ved siden af målet for at holde øje med episoder, som foregår i feltet.

Forsøget er stadig nyt og skal derfor udvikles. Men ideen om at have to ekstra øjne rettet mod straffesparksfeltetvil hjælpe i tilfælde af dramatiske hændelser,” tilføjer Roxburgh og fortsætter: ”De ekstra øjne kan samtidig virke proaktivt på den måde, at der muligvis ikke vil være ligeså meget tumult i feltet, hvis spillerne ved, at der er flere øjne på dem.”

Eksperimentet vil foregå i Champions League og Europa League i sæsonerne 2010/11 og 2011/12 samt i UEFA Super Cup 2011.