28. 10. 2010

Video: Ayoub Sørensen om racistiske tilråb

Lyngby-spilleren Ayoub Sørensen blev under onsdagens pokalkamp mellem Hvidovre og Lyngby udsat for grove racistiske tilråb fra tribunerne. Der blev bl.a. lavet abelyde og råbt abe efter spilleren.

Foto © Bold.dk

Ayoub har tidligere spillet i Hvidovre og havde derfor, inden kampen, besluttet, at han ikke ville lave jublescener, hvis han scorede:

”Jeg havde bestemt mig for, at jeg ikke ville juble, hvis jeg scorede, fordi det jo var min gamle klub. Det var sådan, jeg kunne vise dem respekt, men sådan som de opførte sig synes jeg godt at jeg kunne juble,” siger den dansk-marokkanske Lyngby-spiller.

Desværre var Hvidovres fans ikke ligeså diplomatiske i deres måde at tænke på, og allerede inden kampen blev fløjtet i gang, blev der råbt perker og lavet abelyde efter Ayoub. Racistiske tilråb, som fortsatte gennem kampen:

”Jeg spillede godt, det gjorde dem sure at jeg scorede mål, så de begyndte at råbe, stop nu den perker. Spark ham ned det sorte svin – vi slår dig ihjel. Skrid hjem til dit land. Det var skræmmende og jeg ville bare have kampen overstået,” siger Ayoub.

Stemningen blev bestemt ikke bedre, da Ayoub afgjorde kampen på straffe. Herefter blev stemningen voldelig, og der måtte fire vagter til at følge Ayoub ned i omklædningsrummet.

”Gårsdagens episode er desværre endnu et eksempel på, at vi har meget at gøre i bestræbelserne på at komme racismen i fodbold og samfundet generelt til livs. Det er skræmmende, hvad fans tillader sig i dårlig opførsel, og jeg håber virkelig, at Hvidovre vil tage sagen op med fansene,” udtaler Simon Christensen, kampagneleder i Giv Racismen Det Røde Kort.

Spillerforeningen har igennem flere år kørt kampagnen Giv Racismen Det Røde Kort. Kampagnen er blevet til på opfordring fra spillerne selv, idet spillerne mente, at det var på høje tid at få bekæmpet tilråb fra tribunerne, som var direkte rettet mod kolleger med en anden hudfarve.

Se indslagene fra Kanalsport her:
Ayoub om racister: De er til grin
Racisme skæmmede pokalopgør

Foto © Bold.dk

Se indslagene fra Kanalsport her:
Ayoub om racister: De er til grin
Racisme skæmmede pokalopgør