07. 12. 2011

FIFPro: Mållinje-teknologi er et vigtigt skridt

FIFPro støtter FIFAs indførelse af mållinje-teknologi ved VM-slutrunden i Brasilien i 2014. Samtidig opfordrer FIFPro også FIFA til at se på, hvorvidt brug af videooptagelser kan afhjælpe andre tvivlsspørgsmål i fodbold.FIFPro er glade for FIFAs udmelding om, at mållinje-teknologi vil blive indført ved VM 2014 i Brasilien. Teknologien bliver indført for at mindske antallet af tvivlsomme mål. FIFPro håber, at FIFA’s indførelse ved VM vil føre til øget brug af teknologien.

"VM i Brasilien i 2014 vil have denne mållinje-teknologi for at forhindre ”fantom-mål” (hvor der dømmes mål, uden at bolden har været over stregen, red.). FIFA har to gode systemer, der lever op til vores krav om driftsikkerhed, hurtighed, og som er lette at bruge," siger præsident i FIFA, Sepp Blatter.

FIFPro, der altid har været fortaler for brugen af mållinje-teknologi, byder introduktionen velkommen. Ifølge spillerne ændrer introduktionen ikke ved det menneskelige aspekt i spillet. Når alt kommer til alt, handler det om, hvorvidt bolden er inde eller ude, hvilket er en af de største problemstillinger i fodbold.

Introduktionen af mållinje-teknologi vil medføre mere retfærdighed i fodbold, hvilket FIFPro bifalder: "Dette er et stort skridt i den rigtige retning, siger Tijs Tummers, sekretær i FIFPro’s tekniske komite."

"Men vi må også gøre os det klart, at mållinje-teknologi ikke løser alle tvivlstilfælde i fodbold. Denne teknologi vil ikke afgøre alle tvivlstilfælde i fodbold," fortsætter Tummers.

"Det er også på baggrund af indførelsen af mållinje-teknologi, at FIFPro foreslår FIFA at udføre forsøg for at se, hvorvidt video-optagelser kan blive brugt i andre kampsituationer," slutter Tummers.

Den endelige afgørelse om hvilken teknologi, der skal i brug ved VM i 2014 bliver afgjort til sommer, når IBAF, der består af den engelske, irske, walisiske og skotske spillerforening samt FIFA, har vurderet forskellige teknologiske løsninger.

Foto © KanalSport.dk FIFPro er glade for FIFAs udmelding om, at mållinje-teknologi vil blive indført ved VM 2014 i Brasilien. Teknologien bliver indført for at mindske antallet af tvivlsomme mål. FIFPro håber, at FIFA’s indførelse ved VM vil føre til øget brug af teknologien.

Foto © KanalSport.dk