09. 03. 2012

En græsk tragedie

Da Kasper Risgård i sensommeren 2010 skiftede Tyskland ud med Græske Panionios, troede han, at det skulle være begyndelsen på et udlandseventyr under varmere himmelstrøg. Sådan blev det ikke. Langtfra.

Da Kasper Risgård i sensommeren 2010 skiftede Tyskland ud med Græske Panionios, troede han, at det skulle være begyndelsen på et udlandseventyr under varmere himmelstrøg. Sådan blev det ikke. Langtfra.

Kasper Risgårds skifte til Grækenland blev et seks måneders langt mareridt fyldt med problemer for den tidligere AaB-spiller. En græsk tragedie. Den græske klub misligholdt kontrakten, og Kasper Risgård måtte se langt efter flere lønudbetalinger. I sidste ende blev det for meget for ham, og han kontaktede derfor Spillerforeningen for at få hjælp:
 
- Jeg stod i en svær situation i Grækenland, og jeg var ikke klar over, hvordan jeg skulle håndtere de ting, der foregik dernede. Jeg var medlem af Spillerforeningen, og jeg vidste jo at de havde ekspertisen, og derfor var det oplagt at kontakte dem. Det fortrød jeg ikke på noget tidspunkt. I samarbejde med den græske spillerforening hjalp de mig med selv de mindste ting, og de var en kæmpe hjælp.
 
Når man som udlænding i et fremmed land står i en situation, hvor man har brug for juridisk hjælp og vejledning, kan det være svært at finde ud af, hvor man skal henvende sig. Når man samtidig heller ikke taler sproget, gør det langt fra situation lettere. Kasper Risgård ved da heller ikke, hvad han skulle have gjort uden Spillerforeningens hjælp:
 
- Hvis ikke Spillerforeningen havde hjulpet mig, så havde jeg været på bar bund og ville ikke vide, hvad jeg skulle have gjort. Måske havde jeg været nødt til at søge hjælp hos nogle græske advokater, men når man ikke kender sproget og reglerne, så ville det have været meget besværligt.
 
Et skifte til eksempelvis græsk fodbold, kan i nogle tilfælde være forbundet med visse problemer, som Kasper Risgård erfarede det med sin manglende lønudbetaling. Derfor råder den nuværende spiller i superligaklubben Silkeborg IF, da også spillere, som overvejer et skifte til Grækenland, til at søge råd hos Spillerforeningen, inden man pakker sportstasken og drager sydpå:
 
- Står man over for at skulle skifte til Grækenland eller Tyrkiet, hvor man nogle gange hører dårlige ting fra, så skal man nok lige kontakte Spillerforeningen inden for at få råd og vejledning. Selvom Spillerforeningen måske ikke har direkte erfaringer med disse lande, så skal man huske på, at de samarbejder med de nationale spillerforeninger i de forskellige lande, og derved kan få information om forskellige forhold. Jeg vil helt klart anbefale andre spillere, at ringe op, hvis man står i den situation.
 
Godt seks måneder efter at Kasper Risgård skrev under med Panionios, lykkedes det med hjælp fra Spillerforeningen at få ophævet kontrakten.
I dag har Kasper Risgård lagt Grækenland bag sig, men han er stadig enormt glad for den hjælp, han fik fra Spillerforeningen, da han havde allermest brug for det:
 
- Jeg fik professionel og kompetent hjælp hele vejen igennem, og jeg kunne ikke have klaret det uden.

Tilbage

SENESTE NYT

17.02.2020

Ahlmann lukkede ikke nogen ind

LÆS MERE
13.02.2020

Mistede fodbolden og sig selv: Balancerede på kanten af depression

LÆS MERE
12.02.2020

Ny fond skal hjælpe fodboldspillere ved manglende løn

LÆS MERE
11.02.2020

En sejr at bygge ny identitet op

LÆS MERE
30.01.2020

Sofie Svava er Årets Kvindelige Talent 2019

LÆS MERE
29.01.2020

Skov Olsens tidligere træner: »Han kan nå allerhøjeste hylde«

LÆS MERE