27. 03. 2012

Racisme kaster atter mørk skygge over russisk fodbold

Racismen viste atter engang sit grimme ansigt i russisk fodbold, da Spartak Moskvas Emmanuel Emenike blev offer for racistiske tilråb i forbindelse med udekampen mod Dynamo Moskva. Risikerer straf af det russiske fodboldforbund.Den nigerianske fodboldspiller, Emmanuel Emenike, blev i lørdags offeret i endnu en racismesag i russisk fodbold. Hans klub, Spartak Moskva, spillede i weekenden udekamp mod rivalerne fra Dynamo Moskva, og her holdt hjemmeholdets fans sig ikke tilbage.

Hver gang Emenike havde bolden i 2. halvleg, råbte dele af hjemmeholdets tilhængere ”abe-lyde” efter ham. På trods af opfordringer fra Dynamo Moskvas spillere om at ignorere det, blev det til sidst for meget for den nigerianske spiller, som gav fingeren til sine forfølgere. Det er denne handling, som det russiske fodboldforbunds etiske komite nu vil se nærmere på.

Om lørdagens episode fortæller Emmnuel Emenike:

- Det var sindssygt, og det blev kun værre. Da jeg stod ude i siderne af banen, smed de snebolde og alt muligt andet efter mig, og jeg blev ramt i baghovedet af ting, de kastede efter mig.

Han fortsætter:

- Det er første gang, jeg har oplevet racisme. Det var en af grundene til, at jeg reagerede som jeg gjorde. Jeg havde ikke forventet at sådan noget kunne ske i Moskva. Jeg troede, at folk i en stor by som denne ville være klogere og byde udenlandske spillere velkommen.

Også Emenikes brasilianske holdkammerat, Ari, var genstand for hjemmeholdets ondskabsfulde ”abe-tilråb” i slutningen af kampen.

Den internationale spillerforening, FIFPro, tager skarpt afstand fra den skammelige opførsel fra de såkaldte fans fra Dynamo Moskva. FIFPro beklager Emenikes følelsesladede reaktion, men kan sagtens sætte sig i spillerens sted, og FIFPro forventer, at det russiske fodboldforbunds etiske komite udviser sympati for Emenike og dropper sagen mod ham. Derudover forventes det, at de russiske fodboldmyndigheder påbegynder initiativer, der fremadrettet skal forhindre lignende episoder i at finde sted.

Foto (c) FIFProDen nigerianske fodboldspiller, Emmanuel Emenike, blev i lørdags offeret i endnu en racismesag i russisk fodbold. Hans klub, Spartak Moskva, spillede i weekenden udekamp mod rivalerne fra Dynamo Moskva, og her holdt hjemmeholdets fans sig ikke tilbage.

Om lørdagens episode fortæller Emmnuel Emenike:

Han fortsætter:

Foto (c) FIFPro