11. 05. 2012

Video: Spillere fra den russiske liga tager afstand fra racisme i ny video

En række topspillere fra den russiske liga stiller op i en video, hvor de tager afstand fra racisme. Videoen er støttet af den russiske spillerforening, PSFT.

Russisk fodbold har i den senere tid været præget af en række racistiske episoder i forbindelse med afvikling af kampe i den russiske liga. Episoderne har blandt andet involveret banankast og racistiske tilråb fra tilskuere. Derfor stiller en række spillere fra den russiske liga nu op i en video, som er støttet af den russiske spillerforening.

Den nye video hedder ‘The day of the struggle against racism in Russian football’. Videoen viser ti spillere fra forskellige nationer, som hver især holder et skilt med forskellige budskaber. Videoen blev vist første gang, samtidig med, at PSFT's præsident, Vladimir Leonchenko, blev interviewet om de racismeproblemer, der er i russisk fodbold.

Vladimir Leonchenko håber, at videoen kan være startskuddet til en effektiv indsats mod racisme i Rusland:

- De russiske spillere støtter op om videoen sammen med deres udenlandske kolleger. Vi håber, at dette er første skridt i retning mod en effektiv antiracismekampagne i Rusland.

I videoen optræder ti spillere med følgende budskaber:

• Pula (fodboldspiller på det russiske futsal-landshold): ‘Jeg spiller på det russiske landshold, og jeg er glad for det.’
  • Guilherme (FC Lokomotiv): ‘Jeg taler russisk, og jeg forstår alt det, I siger på tribunerne.’
  • Sirilo (fodboldspiller på det russiske futsal-landshold): ‘I 42 kampe for Rusland har jeg scoret 31 mål. Er I utilfredse?’
  • Ari (Spartak): ‘Jeg kan lide når ugler tuder, men ikke når fans gør det.’
  • Seydou Doumbia (CSKA): ‘Jeg er den bedste angriber i den russiske liga. Det taler for sig selv.’
  • Angbwa (Anzhi): ‘Mit navn er Benoît Christian Angbwa Ossoemeyang, men i Rusland bliver jeg kaldt Benya.’
  • Emmanuel Emenike (Spartak): ‘Hvorfor skulle jeg betale for fornærmelser og snebolde?’
  • Peter Odemwingie (tidligere FC Lokomotiv, nu West Bromwich Albion): ‘Min mors navn er Raisa.’
  • Roberto Carlos (Anzhi): ‘Mens I kaster bananer, bekæmper jeg sult i Brasilien.’
  • Lacina Traore (FC Kuban): ‘Racisme er snæversynet.’

For flere af spillerne er budskaberne personlige. Ari har været udsat for abelyde, Emenike blev tilsvinet og ramt af snebolde, Roberto Carlos har to gange fået bananer kastet efter sig, Odemwingie er født i Uzbekistan, hans far er nigerianer, og hans mor er russisk.

Se videoen her:

I videoen optræder ti spillere med følgende budskaber:

• Ari (Spartak): ‘Jeg kan lide når ugler tuder, men ikke når fans gør det.’
  • Lacina Traore (FC Kuban): ‘Racisme er snæversynet.’