23. 08. 2013

FIFPro: Forbud mod tredjepartsejerskab skal håndhæves

Flere og flere klubber benytter sig af tredjepartsejerskaber, selvom det ifølge de gældende FIFA-regler er forbudt. FIFPro forlanger en strengere håndhævelse af reglerne.Selv med et forbud mod tredjepartsejerskab i FIFA-regulativerne er der til stadighed flere og flere klubber, som gør brug af en tredjepart til at hente spillere til klubberne.

FIFPro har udtrykt bekymring angående denne udvikling og kræver nu en strammere håndhævning af forbuddet mod at placere transferrettighederne hos en tredjepart for at kunne forhindre interessekonflikter og i værste tilfælde trafficking.

Derudover kræver FIFPro i samme ombæring, at handel med spillerens registreringsrettigheder kun foregår klubberne imellem.

Foto © Pier Giorgio Giavelli / Fodboldbilleder.dk Selv med et forbud mod tredjepartsejerskab i FIFA-regulativerne er der til stadighed flere og flere klubber, som gør brug af en tredjepart til at hente spillere til klubberne.

Foto © Pier Giorgio Giavelli / Fodboldbilleder.dk