01. 11. 2013

FIFPro vil forsætte overvågning af racisme efter UEFA-sanktioner

UEFA har pålagt CSKA Moskva sanktioner efter racistiske tilråb fra nogle af klubbens fans. FIFPro vil forsætte sin overvågning af racistisk opførsel i fodboldverdenen.Efter sanktion fra UEFA i form af en delvis aflukning af CSKA Moskvas stadion grundet racistisk opførsel blandt klubbens fans udtaler præsidenten for FIFPro Division Europe, Bobby Barnes, at den internationale spillerforeningen fortsat vil overvåge racisme i fodbolden.

- FIFPro noterer beslutningen fra UEFAs efterforskningskomité, og at sanktionerne herfra følger den aftalte racismeprotokol for første overtrædelse, udtaler Barnes.

UEFA offentliggjorde for nylig, at sanktionerne for racistiske hændelser fra tilskuerne, inkluderer en delvis aflukning af stadion ved første overtrædelse og en komplet nedlukning af det pågældende stadion ved anden overtrædelse samt en bøde på €50.000.

Sanktionen kommer efter racistiske tilråb mod den ivorianske Manchester City-spiller, Yaya Touré, under sidste uges UEFA Champions League-kamp på CSKA Moskvas stadion, Arena Khimki. Efter opfordringer fra blandt andet FIFPro beordrede UEFAs præsident, Michel Platini, en efterforskning, som afslørede, at UEFAs egen racismeprotokol havde fejlet.

UEFAs stadionansvarlige, der var til stede i den russiske hovedstad, er siden hændelsen blevet fritaget fra sit hverv.

- I forbindelse med efterforskningen af den manglende implementering af en aftalt protokol anerkender FIFPro, at UEFA har truffet foranstaltninger vedrørende en enkelt person. Vi både håber og forventer, at centrale problemstillinger bliver behandlet for at sikre, at denne protokol ikke fejler, hvis der bliver brug for den igen, tilføjer Bobby Barnes.

Under kampen havde Touré gjort kampens dommer, Ovidiu Hategan, opmærksom på de racistiske tilråb fra tilskuerpladserne. UEFA har meddelt, at beskeden blev givet videre til UEFAs stadionansvarlige, som dog ikke fulgte proceduren. I situationen skulle der være blevet givet en meddelelse over stadionhøjtalerne med formålet om at stoppe tilråbene.

Foto © Maurice van Steen / Fodboldbilleder.dkEfter sanktion fra UEFA i form af en delvis aflukning af CSKA Moskvas stadion grundet racistisk opførsel blandt klubbens fans udtaler præsidenten for FIFPro Division Europe, Bobby Barnes, at den internationale spillerforeningen fortsat vil overvåge racisme i fodbolden.

Foto © Maurice van Steen / Fodboldbilleder.dk