26. 02. 2014

Lasses lette valg

Lasse Nielsen forlod i januar AaB til fordel for Nijmegen. Og det har været overraskende let for den danske forsvarsspiller at falde til i Holland.

AF DAN HIRSCH SØRENSEN

Det var på en af transfervinduets sidste dage, at Lasse Nielsen tog den endelige beslutning. Egentlig havde han først planlagt at forlade AaB og den danske Superliga til sommer, men efter at have fået tænkt sig grundigt om, endte han alligevel med at blive en af de spillere, der blev handlet i januars transfervindue.

- Jeg skal ærligt indrømme, at jeg var noget skeptisk, da tilbuddet fra Nijmegen dukkede op. Helt ærligt, jeg var ret lunken i forhold til det, for jeg kiggede på tabellen og fandt ud af, at det var en bundklub i Holland. Det var ikke lige det, jeg drømte om. Men jeg holdt alligevel døren åben og endte med at tage på besøg i klubben. Her fik sportsdirektøren overbevist mig. Og jeg kan bare sige, at jeg ikke har haft grund til at fortryde det indtil videre, fortæller 26-årige Lasse Nielsen.

Midterforsvareren blev kastet ud i det hele i løbet af ingen tid. Efter ikke at have spillet kamp i halvanden måned og stort set bare have nået kun at få sin håndbagage med til Holland, skulle han i aktion med det samme.

- Der er mange ting, man ikke tænker over, før man skifter klub og land. Der er et hav af praktiske småting, man skal have styr på. Ting, som bare er en selvfølge, når man bor derhjemme og har det hele omkring sig. Og man bliver lidt rodløs, når man ikke har noget fast sted at bo, men skal bo på hotelværelser. Derudover skal man jo også vise sig frem, når man kommer til et nyt sted og være meget, meget åben. Udenfor banen skal man være 100 procent på, og på banen skal man være mindst på 110 procent. Jeg kan huske de første dage, at jeg var helt smadret, når jeg kom hjem. Det var rart bare at kaste sig i sofaen og få indtrykkene til at falde på plads, understreger Lasse Nielsen.

Selv om den tidligere AaB’er kun har været ganske få uger i det hollandske, føler han allerede, at han er faldet til.

- Det er lige før, jeg vil gå så vidt som til at sige, at jeg faldt godt til fra dag et. Holland minder meget om Danmark, så det er ikke så svært. Og så blev jeg taget rigtig godt imod af alle i klubben, og det gør jo heller ikke noget, at der er andre danskere her. Det har været en stor hjælp her i indkøringsfasen, hvor der er mange ting at forholde sig til.

I øjeblikket har Lasse Nielsen kæresten på besøg, og parret er gået på boligjagt, for de vil gerne have deres egen base, hvor de kan komme til at leve et almindeligt liv.

- Det bliver rart at få lidt ro på. Men indtil videre er jeg bestemt ikke blevet skuffet. Jeg er ret overbevist om, at det her er det rigtige valg for mig. Nu skal vi bare lige undgå at rykke ned, for så er det selvfølgelig ikke så godt. Men selvfølgelig rykker vi ikke ned, det skal vi bare ikke. Jeg tror, at jeg kan være med til at vende det sammen med nogle af de andre nye spillere, siger Lasse Nielsen.

Lige nu tænker han på at udvikle sig som fodboldspiller i den hollandske liga. Han er ikke typen, der har gået og drømt om en karriere i udlandet hele livet. Men nu er chancen kommet, og så vil han gribe den.

- Jeg har aldrig været besat af en drengedrøm om at skulle spille i udlandet. Men ambitionerne er kommet i takt med, at jeg har udviklet mig i Superligaen og har fået bevist, at jeg kunne være med der. Når jeg har set Champions League, har jeg som alle andre tænkt, at det ville jeg også gerne prøve. Nu har jeg måske taget et skridt i den retning. Ikke at jeg lige skal tænke på Champions League nu, men det er da måske et skridt. Og hvis jeg udvikler mig og bliver en bedre fodboldspiller her, kan jeg måske om nogle år komme til en større klub. Men foreløbigt er der fuld fokus på at redde Nijmegen fri af nedrykning, fortæller Lasse Nielsen.

Foto (c) Per Kjærbye / Fodboldbilleder.dkAF DAN HIRSCH SØRENSEN

Foto (c) Per Kjærbye / Fodboldbilleder.dk