01. 12. 2014

Pione Sisto er Årets Profil i Superligaen 2014

Superligaspillerne peger på Pione Sisto som Årets Profil i Superligaen 2014. Den 19-årige spiller er suveræn vinder prisen efter et stort år som bærende profil i FC Midtjylland, der for øjeblikket fører Superligaen.

Han er ikke én af de største spillere i Superligaen, men han har i den grad raget op i den bedste danske fodboldrække i år. Der var momenter i sidste sæson, hvor han viste, hvad han rummer. Men i denne sæson har han været umulig at stoppe. FC Midtjyllands Pione Sisto har haft en supersæson og blomstrer på Superligaens førerhold.

Den 19-årige FCM-komet er en suveræn vinder af titlen som Årets Profil i Superligaen. Sisto, der er født i Uganda af sudanske forældre, er på vej til at få dansk statsborgerskab, og landstræner Morten Olsen har allerede udtalt, at Pione Sisto har en fremtid som dansk landsholdsspiller. Ifølge landstræneren er den unge spiller én af de spillere, der sælger billetter. Morten Olsen kalder Sisto for både en individualist og en teamspiller og vurderer, at han har stor betydning for holdet – trods sin unge alder.

Pione Sisto fik debut for FC Midtjylland allerede som 17-årig. Han er især kendt for sine finurlige driblinger, eminente balance og hurtige fødder. Men så har han også i efteråret vist sig som en rigtig målscorer. Den 19-årige spiller kan vise sig at blive en vigtig brik for FC Midtjylland, hvis det skal lykkes midtjyderne at vinde DM-guld for første gang i klubbens historie.

Pione Sisto modtog mandag aften prisen som Årets Profil i Superligaen 2014 foran hjemmepublikummet på MCH Arena i forbindelse med kampen mod FC Vestsjælland. Det var ikke overraskende til stor glæde for både hjemmeholdets fans såvel som Sisto selv.

Om kåringen

Det er Spillerforeningen, der står bag kåringen, hvor Superligaspillerne selv stemmer på Årets Profil i Superligaen. Kåringen har fundet sted siden 1989.

Tidligere vindere tæller spillere som Michael Gravgaard, der fik æren i både 2005 og 2006, samt Jakob Poulsen, Jesper Grønkjær, Dame N’Doye og sidste års vinder, Peter Ankersen.

Tilbage