24. 07. 2015

Del 2: Dennis Sørensen: Bliver man slået tilbage til start?

Vi har talt med Dennis Sørensen. Han mener, at fodboldspillere skal have andet i livet end fodbolden, og at de bør "plante frø", som kan sikre dem i fremtiden. Det gør han i hvert fald selv. Læs del 2 her.

- Man kan lige så godt begynde at øve sig, fortalte Dennis Sørensen afslutningsvis i del 1.

Og Dennis Sørensen er begyndt. Han har altid fokuseret på at adskille personen Dennis Sørensen og fodboldspilleren med samme navn. Han er som bekendt både meldt ind i en A-kasse og studerer sideløbende med fodboldkarrieren. Men det betyder ikke, at han ikke også er nervøs forud for det karrierestop, som uundgåeligt også rammer ham. For hvad skal der så ske? 

- Det er den her usikkerhed. Hvad så? Bliver man slået tilbage til start? Kan man det, der forventes? Det kan godt virke som om, man starter forfra, og det kan synes svært at skulle indhente alt det, som andre har nået, imens man har spillet fodbold.

Særligt udsigten til ikke at være blandt de bedste til det, man gør, kan afstedkomme følelsen af usikkerhed, mener den nye Lyngby-spiller.

- Én ting er, at man til tider får ros og er genstand for stor opmærksomhed. Det er ikke så meget det for mig. For mig handler det om, at jeg altid har været rigtig god til at spille fodbold. Det har bragt mig et sted hen, som er forskelligt fra fodboldspiller til fodboldspiller. Men der er ikke nogen tvivl om, at jeg har været rigtig god til noget. Der tror jeg, at der opstår en frygt for ikke at være rigtig god til noget, når man indstiller karrieren. På en måde starter man jo forfra.

- Det er noget specielt at stoppe. Det er et andet liv. Som fodboldspiller lever man et liv, hvor man er sammen med 20 andre mænd, som alle er i samme situation, der er et omklædningsrum og der er en speciel kultur. Det får man ikke igen, når det hele stopper, supplerer han.

Læs også: Psykiske lidelser udbredt i fodboldbranchen

Det er uomtvisteligt en anden hverdag, der venter, når støvlerne bliver lagt på hylden. Det ved alle spillere, der har prøvet at stoppe eller har flirtet med tanken. Ifølge en undersøgelse, som den internationale Spillerforening, FIFPro, har foretaget, er det særligt ophøret af faste rutiner og sammenholdet, som kan skabe et tomrum, når det hele pludselig stopper. Den usikkerhed oplevede Dennis Sørensen også kortvarigt.

- Jeg synes endda, at jeg er en af de typer, som er god til ikke kun at se mig selv som fodboldspiller. Jeg synes også, at jeg er god til at lægge det væk, når jeg kommer hjem fra træning. Men alligevel kunne jeg godt mærke, at jeg blev ramt af en eller anden usikkerhed i sommer, da jeg stoppede i FC Vestsjælland. Jeg kunne godt mærke, at det havde en effekt på mig, da jeg stod i situationen.

Usikkerheden er naturlig, for det er en anden hverdag, man går i møde. Derfor kan man med fordel også forberede sig og bygge bro til den tilværelse, der venter efter fodboldkarrieren. Og der er en A-kasse ifølge den 34-årige Lyngby-spiller et skridt på vejen.

- Et aspekt af en A-kasse er den økonomiske sikkerhed, den giver. Men det mentale aspekt er lige så vigtigt. Man forbereder sig også mentalt på at stoppe, og på at der er noget bagefter. Bare det med at finde en A-kasse gør også, at man kan finde noget ro.

Læs også: Hvad er en A-kasse

Alligevel oplever Dennis Sørensen ikke, at A-kasse er noget, der optager særligt mange fodboldspillere. 

- Nej, det synes jeg ikke, det er. Ikke nok i hvert fald. Der gik også mange år, før jeg selv spekulerede på, at jeg brude være medlem af en A-kasse. Det er mærkeligt, for man er godt klar over, at ens venner og familie, som har et anderledes arbejde end at være fodboldspiller, alle er medlem af en A-kasse. Det er lidt spøjst.

- Det er nok fordi, man holder fokus på at præstere, men et eller andet sted er det bare at melde sig ind. Når det er gjort, behøver man ikke tænke over det igen. Hvis eller når man får brug for den hjælp, som en A-kasse kan give, så er det dejligt, at man har udfyldt papirerne den ene gang. Det er også derfor, jeg har meldt mig ind i en A-kasse, slutter Dennis Sørensen. 

Har du spørgsmål vedrørende A-kasse? Så tag kontakt til Spillerforeningen – vi er klar til at hjælpe dig. Ring på 33 12 11 28 eller skriv til mail@spillerforeningen.dk

Tilbage

SENESTE NYT

15.07.2022

74: Lukas skiftede til Sassuolo som 16-årig

LÆS MERE
11.07.2022

73: Mortens vej til landsholdsudtagelsen, han helst er fri for at tale om

LÆS MERE
07.07.2022

72: Signe ved, hvor langt der er fra Hjørring til Paris

LÆS MERE
05.07.2022

Vi har tjekket mange kontrakter. Skal vi også tjekke din?

LÆS MERE
01.07.2022

71: »Jeg skulle bare på Herrelandsholdet, da jeg var lille«

LÆS MERE
23.06.2022

70: På et klubbesøg fandt Allan og Patrick ud af, at den var helt gal i Jammerbugt FC

LÆS MERE