07. 09. 2015

Ny uddannelsesrådgiver: Jeg vil ikke lyde frelst

Kenneth Møller Pedersen kender til udfordringen med overgangen til den nye karriere. Derfor er han opmærksom på ikke at lyde ”frelst”.

Som et led i fodboldens nye overenskomst er der afsat ekstra midler til uddannelses- og karriererådgivning. Det betyder blandt andet, at 4players rådgivere oftere kan komme rundt i klubberne og tale med spillerne. En af de rådgivere, som spillerne i fremtiden kan se frem til at få besøg af, er den tidligere professionelle fodboldspiller Kenneth Møller Pedersen.

- Det er ikke så længe siden, at jeg sad på den anden side, siger Kenneth Møller Pedersen med henvisning til hans aktive fodboldkarriere, som sluttede i 2011.

Læs også: På klubbesøg i Randers

Siden har Kenneth færdiggjort sin uddannelse som lærer. Den startede han allerede på under fodboldkarrieren, og netop det faktum var med til at gøre overgangen til den næste karriere lettere. Derfor kender han til de udfordringer og ikke mindst de spørgsmål, som spillerne tumler med.

- Jeg har selv været igennem den overgang, som spillerne før eller siden står over for. Det er en udfordring, fordi du selvfølgelig skal satse på din fodboldkarriere, når du spiller, men du skal også investere i den fremtid, som venter lige rundt om hjørnet.

- Jeg skubbede valget foran mig i forhold til, om jeg skulle vælge den ene eller den anden uddannelse. Jeg var usikker på, hvad der kunne lade sig gøre, og hvad det krævede. Og det er jo nogle af de spørgsmål, jeg skal hjælpe med at opklare som uddannelsesrådgiver, forklarer han.

Læs også: Uddannelse og job via 4player

Vil ikke lyde frelst
Men selvom Kenneth Møller Pedersen har løst den udfordring, som spillerne nu står overfor, er han meget opmærksom på ikke at lyde frelst.

- Det kan være en god adspredelse at læse samtidig med, at du spiller fodbold. Det kan måske gøre dig endnu skarpere på, hvad du vil. De to ting behøver ikke at være modstandere. De kan også hjælpe hinanden. Det gjorde det i hvert fald for mig i perioder. Og så gjorde det som sagt min overgang lettere.

- Men det skal ikke lyde frelst. For jeg forstår godt, at det kan være svært at have fodboldkarrieren samtidig med et studie. Jeg kan sagtens sætte mig ind i, at man kan have et behov for at skubbe valget foran sig, slutter han.

Læs også: Spillerforeningen, Divisionsforeningen og 4player lancerer: Fodboldens Exitseminar