11. 05. 2016

B.S. var bange for mig

Kristian Bach Bak kunne med egne ord dræbe B.S. med sine øjne. Han gjorde i hvert fald forsøget. Ingen måtte tro, at ham krigeren, der vinder alle tacklinger, også kunne være en blød mand. FCM-kaptajnen mente, at mentaltrænere var noget moderne pis. Med tiden er han blevet klogere.

Han har tatoveringer, er skaldet og tilmed kaptajn. Set udefra er Kristian Bach Bach ikke typen, man forbinder med en blød mand. Snarere tværtimod. Sådan så han også sig selv for nogle få år siden.

- Før i tiden tænkte jeg, at jeg fandeme ikke kunne bruge mentaltrænere til noget som helst. Første gang, B.S. mødte mig, turde han ikke komme hen til mig. Altså, det er B.S., vi snakker om. Han var bange for mig. Han var i omklædningsrummet før kampene og gik rundt og sagde lidt til de forskellige spillere. Jeg sad bare og stirrede på ham og signalerede tydeligt, at han ikke skulle komme over til mig, for det ville jeg ikke have.

- Jeg kunne dræbe B.S. med mit blik. Han skulle ikke røre ved mig. Jeg ville klare tingene selv, tilføjer Kristian Bach Bak om mødet med jægersoldaten og mentaltræneren, B.S. Christiansen.

”Krigeren fra Kibæk” – ham den skaldede med tatoveringerne – syntes, at mentaltrænere var noget moderne pis, som han siger. Sådan var det i hvert fald i starten. Med tiden accepterede og forstod han dog, at selv en hård mand som ham kunne have brug for en mentaltræner.

- Det skulle tage lidt tid for mig, før jeg accepterede, at jeg måske havde brug for mentaltrænere. Jeg var ude i en hård periode, da jeg kom hjem til FC Midtjylland fra Heerenveen. Jeg fik en høj løn, og jeg leverede måske ikke det, som alle forventede af mig. Jeg begyndte at fokusere på alt det, som folk sagde om mig, og det blev kun værre og værre, fortæller FCM-kaptajnen, som midt i den hårde periode var bange for at vise svaghedstegn.

- Det der med mentaltrænere var noget moderne pis, syntes jeg. Jeg var ham krigeren ude fra Kibæk med tatoveringer og skaldet. Jeg ligner ikke en blød fyr, og jeg havde aldrig tænkt, at jeg skulle bruge mentaltrænere. I dag kan jeg godt se, at jeg var bange for at vise svaghedstegn. Ingen måtte tro, at ham krigeren, der vinder alle tacklinger, også kunne være en blød mand.

Læs også: Kasper Kusk: Har fået større armbevægelser og spidse albuer

Men Kristian Bach Bak har ændret sig. Det seneste år har været en af de værste perioder i den 33-årige forsvarsspillers fodboldkarriere. Siden april sidste år i en kamp mod Hobro har han ikke for alvor kunnet deltage i træning og kampe. Smerter i højre storetå har spændt ben, og tiden på tribunerne har sat gang i tankerne om et liv efter fodboldkarrieren. Tanke-tumleriet og afklaringen har hans kone i høj grad hjulpet ham på vej med. Men også mentaltrænere har været et vigtigt redskab i fodboldspilleren og mennesket Kristian Bach Baks liv de seneste år.

- Det er helt vildt, hvad de har gjort for mig og ved mig. Jeg ved, at når jeg tumler med noget oppe i hovedet, er det rart at vende det med professionelle mennesker. Jeg kan stadig være et kæmpe dumt svin og råbe højt af alle, men jeg gør det kun, fordi jeg vil hjælpe holdet. Og bagefter skal jeg have talt ud med vedkommende i omklædningsrummet, inden jeg kan køre hjem. Sådan har jeg ikke altid været. Før i tiden var jeg ligeglad med, at jeg efterlod en i omklædningsrummet. Nu har jeg brug for, at alle på mit hold og i min klub har det godt.

- I dag kan jeg bare sige, at de forskellige mentaltrænere har været en kæmpe hjælp for mig. Jo mere det er gået op for mig, jo bedre leder er jeg blevet på banen. Og tænk nu, hvis jeg havde gjort det, da jeg var 18, så kunne jeg måske have været nået endnu længere.

Læs også: Bischoff: Skal være kyniske, beregnende og hårde

I næste nummer af Indersiden kan du læse en større artikel med Kristian Bach Bak om tankerne efter karrieren.

Du kan læse tidligere udgaver af Indersiden her

Tilbage

SENESTE NYT

15.07.2022

74: Lukas skiftede til Sassuolo som 16-årig

LÆS MERE
11.07.2022

73: Mortens vej til landsholdsudtagelsen, han helst er fri for at tale om

LÆS MERE
07.07.2022

72: Signe ved, hvor langt der er fra Hjørring til Paris

LÆS MERE
05.07.2022

Vi har tjekket mange kontrakter. Skal vi også tjekke din?

LÆS MERE
01.07.2022

71: »Jeg skulle bare på Herrelandsholdet, da jeg var lille«

LÆS MERE
23.06.2022

70: På et klubbesøg fandt Allan og Patrick ud af, at den var helt gal i Jammerbugt FC

LÆS MERE