07. 07. 2017

Slut med betonbane og ødelagte dupper for Katrine Veje

Katrine Veje skifter Brøndby IF ud med franske Montpellier HSC. Det fuldtidsprofessionelle setup bliver en omvæltning – både på og uden for banen.

AF MICHAEL HEHR

I Brøndby kom 16/17-sæsonens kamptrøje en lille håndfuld kampe før selvsamme sæsons afslutning. Og hver Brøndby-spiller fik én trøje. I Montpellier fik Katrine Veje ti eksemplarer af den kommende sæsons trøje med under armen til venner og familie, da hun var i Frankrig for at underskrive sin toårige kontrakt.

I Montpellier er der sikkerhed for, at samtlige baner står snorlige, som de bør, og at vi ikke skal dele banerne med et u12-hold, som det har været tilfældet i Brøndby. Det er bare noget andet

Det kan synes som en detalje. Men det er også et billede på, hvor stor forskel der er på forholdene i Danmark sammenlignet med de fuldtidsprofessionelle konkurrenter. Og den er stor.

- Hver gang, vi var til træning i Brøndby, gik vi lige forbi bane 3 og bane 4, der begge stod knivskarpt. Men dem måtte vi ikke spille på. De var forbeholdt Superligatruppen. De baner, vi trænede på, var hårde som beton de sidste to måneder af sæsonen. De har været så hårde, at jeg har haft problemer med mine støvler, fordi dupperne blev ved med at falde af, fortæller Katrine Veje.

Det problem får hun dog næppe i Montpellier. For i den franske liga er der ingen ligebehandlingsproblemer. Her deler herrerne og damerne de samme ”snorlige baner”. Af samme årsag blev landsholdsspilleren også ret begejstret, da hun blev introduceret for forholdene hos sin nye arbejdsgiver.

Læs også: Landsholdsmålmand med økonomiske bekymringer

- Da jeg var i Montpellier første gang, kom jeg op til en stor port. Der skulle jeg scanne mit kort for at kunne komme ind. Da jeg blev godkendt, kom jeg ind til et træningsanlæg, der bestod af 7-8 baner, der omringer en restaurant og omklædningsfaciliteter. Det var det fedeste, genkalder Veje.

- I Montpellier er der sikkerhed for, at samtlige baner står snorlige, som de bør, og at vi ikke skal dele banerne med et u12-hold, som det har været tilfældet i Brøndby. Det er bare noget andet, tilføjer hun.

Langt fra Varde til Lyon

Den primære motivation for Katrine Veje i forhold til skiftet har været behovet for større sportslige udfordringer. Der er bare forskel på Varde IF og Champions League-vinderne fra Olympique Lyon.

- Jeg er ikke for god til 3F Ligaen. Sådan skal det slet ikke lyde. Men jeg kunne godt tænke mig at blive udfordret noget mere. Både til træning og specielt i kampene. I den danske liga er Fortuna Hjørring og Brøndby langt foran konkurrenterne. Der er niveauet bare højere i Frankrig, siger Katrine Veje med henvisning til, at Champions League-finalen i år var et opgør mellem de to franske klubber Olympique Lyon og Paris Saint-Germain.

Rammerne giver mig mulighed for, at jeg som spiller kan koncentrere mig om at spille fodbold og udvikle mig. Faciliteterne er i top

Montpellier har endnu til gode at stå i en Champions League-finale. Men sølvvinderne fra den franskeliga tilbyder ikke desto mindre spillerne forhold, der adskiller sig markant fra de forhold, vi kender fra de to danske Champions League-deltagere fra Fortuna Hjørring og Brøndby IF.

Læs også: Drømmen om professionel fodbold gik i opfyldelse

- Rammerne giver mig mulighed for, at jeg som spiller kan koncentrere mig om at spille fodbold og udvikle mig. Faciliteterne er i top, klubben sørger for at jeg lærer fransk og der er mulighed for at spise morgen-, middags- og aftensmad i klubben, fortæller Katrine Veje.

Derfor glæder hun sig ikke overraskende til at tage hul på den nye sæson med de nye holdkammerater i Montpellier HSC. Inden den nye sæson starter, skal hun dog lige til sommerens EM-slutrunde med det danske landshold. Danmark spiller sin første kamp søndag den 16. juli kl. 20:45, hvor Belgien er modstanderen.

Husk, at du kan se alle landsholdets kampe på DR's og TV2's kanaler.

Tilbage

SENESTE NYT

19.06.2018

Strudal om Team Spillerforeningen: Vidner om professionalisme

LÆS MERE
18.06.2018

Team Spillerforeningen møder Frem i træningskamp

LÆS MERE
15.06.2018

Fire VM-stemmer: Danmark går videre

LÆS MERE
14.06.2018

08: VM-special: Jesper Grønkjærs farvel til landsholdet

LÆS MERE
12.06.2018

Aftale på plads om herrelandsholdets VM-bonus

LÆS MERE
12.06.2018

Stine Larsen er Årets Profil i 3F Ligaen

LÆS MERE
Nyheder