30. 04. 2019

Klar til bestyrelseslokalet: William Kvist har forberedt sig siden han var 19 år

Efter søndagens sejr blev han hyldet i Telia Parken på græstæppet foran et syngende Nedre C. William Kvist takker af i klubben, hvor det hele startede - efter 423 optrædener i den hvide løvedragt.

Til Tipsbladet fortæller midtbanespilleren, at han har forberedt sig på netop disse dage, siden han var 19 år.

Med en bachelor i almen erhvervsøkonomi fra CBS og en post i bestyrelsen hos B.93 gjorde William Kvist sig allerede som ungdomsspiller nogle tanker om, hvad han skulle foretage sig udenfor banen, der kunne blive brugbart, når fodboldkarrieren lakkede mod enden.

- I starten af karrieren tænkte jeg, at jeg ikke skulle lave noget med fodbold efterfølgende og bare videre ud i en anden karriere – måske inden for økonomi. Men det ville være dumt at smide 15 års erfaring inden for topfodbold ud, så det er perfekt at kunne levere erfaring inden for 15 år og samtidig lære nogle nye ting, fortæller William Kvist til Tipsbladet og henviser til sit nye jobtilbud.

Forberedelsen viste sig nemlig at bære frugt. William Kvist træder faktisk direkte fra arbejdspladsen på grønsværen til en ny plads i bestyrelsen hos Parken Sport & Entertainment. En plads som bestyrelsesposten i B.93 har været en fin opvarmning til.

Læs også: Fra omklædningsrum til kontorstole: Hvad fanden kan jeg ellers?

- (…) Den praktik, jeg fik (i B.93’s bestyrelse, red.), er jeg enormt glad for. Det er selvfølgelig i en anden skala end i FC København, men jeg tænker langt frem, og der var en mening med det, fortæller Kvist, der også har erfaring fra Spillerforeningens bestyrelse.

- Ligesom på banen er jeg god til strategi, og jeg elsker strategi og det med at tage beslutninger og ansvar. Jeg glæder mig meget til at være i en bestyrelse, hvor der er medbestemmelse og til at lære nogle nye ting, fortæller William Kvist til Tipsbladet.

Karriere nummer to

Vil du også forberede dig bedst muligt på karriere nummer to? 4player, som er Spillerforeningens karriere- og rådgivningsenhed, tilbyder både uddannelses- og karriererådgivning til dig som spiller. 4player kan blandt andet hjælpe dig med at sammensætte et fleksibelt studieforløb, der kan tilpasses en aktiv fodboldkarriere, eller med kompetenceafklaring, så du står bedre rustet til karriere nummer to.

Læs hele William Kvists interview med Tipsbladet her