21. 06. 2022

Det er ikke den optimale løsning, at spillerne igen kun kan suspendere deres kontrakter

Med den nye aftale om at kunne suspendere kontrakten frem til sommeren 2023, hvis man spiller i Rusland eller Ukraine, fjerner man ikke den usikkerhed, som fodboldspillerne lever i.

Det har taget lang tid, men nu har FIFA meldt ud, hvad der skal ske med de spillere, der er på kontrakt i en russisk eller ukrainske klub. De kan i den kommende 2022-2023-sæson suspendere deres kontrakter og finde et andet sted at spille. Det er samme model, som man konstruerede til efterårssæsonen.

Det er dog langtfra et ønskescenarie, mener vores direktør, Michael Sahl Hansen.

- Vi mener ikke, at det er den optimale løsning for spillerne. Vi havde gerne set, at man fik mulighed for at ophæve sin kontrakt. Den løsning, der er truffet, gør, at spillerne fortsat skal leve i usikkerhed og nu igen skal ind i et forløb, hvor de er ’udlånt’ i et år. Det gør det svært at skabe kontinuitet og en stabil hverdag for spillerne og deres familier.

- Samtidig har vi svært ved at forstå, at der skulle gå så lang tid, før man kom frem til denne mellemløsning, siger Michael Sahl Hansen.

Han har i hele forløbet været i tæt dialog med kolleger i den internationale spillerforening, FIFPRO, og roser det arbejde, de har leveret.

- Vi er glade for det store arbejde, som vores sammenslutning af spillerforeninger, FIFPRO, har ydet i den her situation. Vi har haft tæt dialog med dem under hele forløbet, slutter Michael Sahl Hansen.

Tilbage

SENESTE NYT

01.07.2022

71: »Jeg skulle bare på Herrelandsholdet, da jeg var lille«

LÆS MERE
23.06.2022

70: På et klubbesøg fandt Allan og Patrick ud af, at den var helt gal i Jammerbugt FC

LÆS MERE
21.06.2022

Det er ikke den optimale løsning, at spillerne igen kun kan suspendere deres kontrakter

LÆS MERE
17.06.2022

»Det handler ikke om scenarier, men om at vi intet har lært«

LÆS MERE
09.06.2022

Mileta scorer i hver anden kamp. Nu scorer han også spillernes anerkendelse

LÆS MERE
02.06.2022

To mesterskaber på to år: Nu scorer hun også personlig hæder

LÆS MERE