VORES HISTORIE

Spillerforeningen har siden stiftelsen i 1977 været en vigtig aktør i den danske og internationale fodboldverden. Nedenfor følger en gennemgang af de vigtigste begivenheder i foreningens mangeårige virke.


Spillerforeningens Historie

2016

Jeppe Curth erstatter Thomas Lindrup som formand for Spillerforeningen

2015

Spillerforeningen indgår ny landsholdsaftale med DBU. I et opgør med det globale transfersystem indbringer den internationale spillerforening, FIFPro, en klagesag mod FIFA til Europa Kommissionen.

2014

Spillerforeningen og Divisionsforeningen indgår ny overenskomst.

2013

Spillerforeningen og Brøndby IF når til enighed om efterbetaling af manglende feriegodtgørelse. Integrationsministeriet tildeler Player Social Responsibility prisen som Årets Frivillige Forening.

2012

Spillerforeningen vinder en principiel sag ved Fodboldens Voldgiftsret over Brøndby IF. Sammy Youssouf og Allan Gaarde måtte indstille karrieren på grund af en skade, men blev nægtet erstatning af Vejle Boldklub.

2011

Spillerforeningens mangeårige tilbud om agentrådgivning navngives Agentservice. Arena Spartacus, fodboldaktiviteter for marginaliserede unge, og Spartans, træneruddannelse med mening, oprettes.

2010

Spillerforeningen vinder klagesag for Nocko Jokovic mod Randers FC. Sportsalumni.dk, et karrierenetværk for tidligere og nuværende sportsudøvere, oprettes af 4player.

2009

Job4player oprettes for at hjælpe sportsfolk med at opbygge kompetencer og netværk i erhvervslivet. Højesteret afviser at give Spillerforeningen medhold i en retssag mod DBU.

2008

Spillerforeningen opretter Study4player i samarbejde med Syddansk Universitet. Den første dopingsag i dansk fodbolds historie. FIFPro anker dom om kompensation sammen med fodboldspilleren Andy Webster.

2006

Thomas Lindrup bliver valgt til ny formand for Spillerforeningen.

2005

Peter Møller overtager formandsposten i Spillerforeningen. Arbejdsskadesager og forsikringssager bliver for alvor organiseret under Spillerforeningen. Giv Racismen Det Røde Kort ser dagens lys.

2004

Overenskomstforhandlinger mellem Spillerforeningen og Divisionsforeningen bryder sammen og dansk fodbold står nu over for en konflikt.

2001

Kvinderne gør deres entré i Spillerforeningen.

1995

Europadomstolen afsiger dom i Bosman-sagen. En dom, der forbyder klubber at opkræve transfer efter kontraktudløb, når en spiller skifter klub på tværs af en landegrænse i EU.

1994

Efter drøje forhandlinger mellem Spillerforeningen og DBU bliver en ny honoreringsaftale for landsholdet forhandlet på plads.

1993

1993

Spillerforeningen bliver medlem af FIFPro, som er den internationale sammenslutning af spillerforeninger.

1991

Spillerforeningen protesterer, da DBU på udemokratisk vis vedtager en ny standardkontrakt

1987

Spillerforeningen viser sin utilfredshed med de standardkontrakter, som klubberne på daværende tidspunkt tilbyder spillerne. Spillerforeningen står for første gang bag kåringen af Årets Fodboldspiller.

1982

Divisionsforeningen vil indføre en sommerturnering. Spillerforeningen protesterer, da det vil spolere spillernes sommerferie.

1977

Spillerforeningen stiftes den 19. maj. Initiativtagerne var den daværende landsholdsangriber, Torsten Andersen fra KB og B1903’eren Jørgen Lorentzen.

MERE OM SPILLERFORENINGEN

VÆRDIGRUNDLAG

Saglighed, faglighed og dialog. Vi går efter bolden, vi har altid styr på reglerne og så vil vi både lytte og høres.

VORES VEDTÆGTER

Læs om Spillerforeningens vedtægter vedrørende navn, medlemmer og formål her.

KONTAKT

Hvis du vil i kontakt, kan du med fordel klikke her. Det gælder uanset, om du skal have kontraktrådgivning, har spørgsmål til noget af juridisk karakter eller vil høre nærmere om andre af vores tilbud. Tøv ikke.

MEDLEMSKABER

Vi er både medlem af FH og den internationale spillerforening, FIFPro. Læs mere her.

VI MENER

Vi taler altid spillernes sag. Derfor har vi en holdning til doping, homofobi, overholdelse af kontrakter og andre fodboldfaglige emner.

VORES HISTORIE

Spillerforeningen har siden stiftelsen i 1977 været en vigtig aktør i den danske og internationale fodboldverden. Her følger en gennemgang af de vigtigste begivenheder i foreningens mangeårige virke.

BESTYRELSEN

Spillerforeningens ledelse varetages af bestyrelsen og en udpeget direktør. Læs mere om bestyrelsens opgaver, hvem den tæller og hvordan den udvælges her.