06. 12. 2005

Kårede ved Årets Fodboldfest 2005

Spillerne har stemt. Her er aftenens kårede spillere.

Ved Årets Fodboldfest den 6. december 2005 i Århus kårede Spillerforeningen årets bedste præstationer inden for flere kategorier. Det er spillerne selv, som med deres stemmer afgjorde, hvem der skulle modtage priserne.

Årets Kvindelige Fodboldspiller 2005
Indenfor kategorien Årets Kvindelige Fodboldspiller 2005 var der 3 nominerede:
- Merete Pedersen, Calcio Torres
- Cathrine Paaske Sørensen, Brøndby IF
- Johanna B. Rasmussen, Fortuna Hjørring

Vinderen blev med 48% af stemmerne måltyven, Merete Pedersen. Hun slår til dagligt sine folder i Calcio Torres, som ligger i toppen af serie A, takket være Merete Pedersens mange mål. Peter Bonde, landstræneren for det kvindelige A-landshold har ofte fornøjelsen af at træne Merete Pedersen, når hun kommer forbi Danmark og træner med landsholdet. Peter Bonde udtaler: "Merete Pedersen er et forbillede for andre kvindelige professionelle fodboldspiller. Hun er utrolig seriøs og engageret til træning og til kamp. Hendes timing i sine dybdeløb gør hende meget målfarlig og hendes hovedspil er fantastisk." Merete Pedersen har spillet 103 kampe for det danske landshold og det er blevet til 48 mål, hvilket også giver hende titlen som den mest scorende på det danske kvindelandshold.

Årets Talent 2005
- Daniel Agger, Brøndby IF

Daniel Agger har fået en kometagtig karriere. Trods sin unge alder har Daniel Agger været en vigtig brik i Brøndby IF’s forsvarskæde, og han har allerede haft flere overbevisende kampe for A- landsholdet. Daniel Agger blev også Årets Talent 2004.

Årets Profil i SAS ligaen 2005

Årets Profil i 1. division
- Henrik Toft, Vejle B

Årets Profil i 2. division vest
- Rene Svendsen, Hobro IK

Årets Profil i 2. division øst
- Gilberto Macena, Holbæk

Årets Hold 2005
Rammen for spillernes valg til Årets Hold er landsholdets favoritopstilling 4-3-3.

Målmand:
- Jesper Christiansen, FC København

Forsvar:
- Lars Jacobsen, FC København
- Allan K. Jepsen, AaB

Midtbane:
- Thomas Kahlenberg, Auxerre
- Christian Poulsen, Schalke 04
- Martin Retov, Brøndby IF

Angreb:
- Søren Larsen, Schalke 04
- Jon Dahl Tomasson, VfB Stuttgart
- Morten "Duncan" Rasmussen, AGF

Spillerforeningen ønsker alle de kårede spillerne tillykke.

Årets Kvindelige Fodboldspiller 2005
Indenfor kategorien Årets Kvindelige Fodboldspiller 2005 var der 3 nominerede:
- Merete Pedersen, Calcio Torres

- Søren Larsen, Schalke 04
- Jon Dahl Tomasson, VfB Stuttgart
- Morten "Duncan" Rasmussen, AGF

Spillerforeningen ønsker alle de kårede spillerne tillykke.