28. 04. 2006

Giv racismen det røde kort - Invitation til pressemøde

Kampagnen "Giv racismen det røde kort" præsenteres på pressemøde i dag.

Pressemødet afholdes i dag fredag den 28. april kl. 14.30 i Parken´s konferencecenter, Øster Allé 52, på Carlsberg tribunen, København.

Giv racismen det røde kort er en ny kampagne med udgangspunkt i fodboldens verden. Kampagnen tager udgangspunkt i spillernes holdninger til og engagement i sagen. Målet er at sprede information om positiv mangfoldighed i topfodboldverdenen, bekæmpe racisme og arbejde for integration i fodbolden og det øvrige samfund. Kampagnen bliver til i et samarbejde mellem Spillerforeningen og MIXeurope, som er en forening, der arbejder med at forebygge og modvirke fremmedfrygt og racisme.

Giv racismen det røde kort - kampagnen er skabt efter model fra lignende og succesfulde projekter i England og Norge.

Kampagnen vil foregå på stadions som markeringer i forbindelse med fodboldkampe; som foredrag og workshops i klubber og skoler; der vil blive produceret kampagnemateriale og web-sites; arrangeret konkurrencer og fodboldskoler; afholdt fyraftensmøder på virksomheder - og meget mere. Fodbolden er international, spillertrupperne er mangfoldige og det danske samfund kan bruge disse positive erfaringer, når det handler om at skabe mangfoldighed i idrætten, i skolerne og på arbejdspladserne.

Det konkrete indhold i kampagnen vil blive fremlagt og synliggjort på pressemødet.

Den 3-årige kampagne støttes af Integrationsministeriet med 3,5 mio. kr. Derudover støttes projektet af virksomheder og relevante organisationer.

På pressemødet deltager blandt andre:

- Integrationsminister Rikke Hvilshøj
- Formand for LO, Hans Jensen
- Adm. direktør Adecco, Gitte Elling
- Adm. direktør for Arriva, Johnny Hansen
- Adm. direktør for Lynx Media, Bjarne Salomonsen
- Formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen
- Ambassadørerne for Giv racismen det røde kort: Morten Wieghorst, FC Nordsjælland; Allan Olesen, AaB; Francis Dickoh, FC Nordsjælland
- Medlemmerne af Spillerforeningens bestyrelse: Thomas Lindrup, AGF (formand); Michael Gravgaard, FC København; Martin Retov, Brøndby IF; Anders Alding, FC Nordsjælland
- Formand for MIXeurope, Helle Stenum; Direktør for Spillerforeningen, Mads Øland; Projektleder for Giv racismen det røde kort, Simon Christensen

Yderligere kommer der andre SAS-liga-spillere, spiller fra 1. og 2. division samt repræsentanter for fans, dommere og DBU, samt repræsentanter fra Rådet for Etniske Minoriteter og Dokumentations- og rådgivningscenteret om racediskrimination.

Yderligere oplysninger før pressemødet kan fås hos:
Simon Christensen, projektleder for Giv racismen det røde kort, mobil 51 20 54 08

På pressemødet deltager blandt andre:

- Integrationsminister Rikke Hvilshøj
- Formand for LO, Hans Jensen
- Adm. direktør Adecco, Gitte Elling
- Adm. direktør for Arriva, Johnny Hansen
- Adm. direktør for Lynx Media, Bjarne Salomonsen
- Formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen

Yderligere oplysninger før pressemødet kan fås hos: