06. 11. 2007

Årets Kvindelige Fodboldspiller kåres i aften

3 kvinder er nomineret til Årets Kvindelige Fodboldspiller. Mia Olsen (tv), Heidi Johansen og Katrine Pedersen (th) er de tre udvalgte, der kan løbe med den store ære og Poul Isbaks skulptur 'Foden'.Mia Olsen fra Brøndby er blandt de nominerede på baggrund af præstationer for Brøndby IF og landsholdet, hvor hun passer på forsvaret.

Heidi Johansen udgør den sidste forsvarsskanse, idet hun til daglig vogter målet i Fortuna Hjørring og for landsholdet.

Katrine Pedersen fra norske Asker FK er landsholdsanfører og ligeledes én af Danmarks bedste forsvarsspillere.

Vinderen vil blive offentliggjort kl. ca. 22.15 i aften i DR Sporten, på BT.dk og på Spillerforeningen.dk.

Årets Kvindelige Fodboldspiller efterfølger Cathrine Paaske Sørensen, der vandt titlen i 2006. Årets Kvindelige Fodboldspiller er blevet kåret af Spillerforeningen siden år 2000, og prisen er i år sponsoreret af 3F.

Spillernes Officielle Kåringer

Spillernes Officielle Kåringer er den traditionsrige prisuddeling, hvor afstemningen foretages af de danske fodboldspillere. Kåringerne er de mest ansete blandt de danske fodboldspillere, fordi det er spillerne selv, der stemmer på deres favoritter. Dermed er der ingen jury eller ekspertpanel til at vurdere de danske fodboldspilleres præstationer.

Årets Fodboldspiller er blevet kåret siden 1961, hvor det først var Socialdemokraten og siden Aktuelt, der stod for kåringen. I 1989 begyndte Spillerforeningen at foretage sine egne kåringer.

I år vil Spillernes Officielle Kåringer uddele følgende priser:

• Årets Fodboldspiller
• Årets Kvindelige Fodboldspiller
• Årets Hold
• Årets Talent
• Årets Profiler i SAS-Ligaen, 1. & 2. Division
• Giv Racismen Det Røde Kort-prisen

Spillernes Officielle Kåringer

I år vil Spillernes Officielle Kåringer uddele følgende priser:

• Årets Fodboldspiller
• Årets Kvindelige Fodboldspiller