06. 11. 2007

Katrine Pedersen er Årets Kvindelige Fodboldspiller

Spillernes Officielle Kåringer uddelte i dag prisen for Årets Kvindelige Fodboldspiller til Katrine Pedersen, der til dagligt spiller for Asker FK i Norge.Prisen er en anerkendelse af Katrine Pedersens store indsats i forsvaret for Asker FK og for landsholdet, hvor hun er anfører. En flot sæson, der blandt andet har budt på et VM-eventyr i Kina, bliver altså nu kronet med kollegernes hæder.

Det er således de kvindelige fodboldspillere i 3F-ligaen, der har stemt Katrine Pedersen ind på førstepladsen blandt de tre nominerede fodboldspillere.

Katrine Pedersen udtaler om sin pris:

Det er den største cadeau, man kan få. Jeg er stolt over, at mine kollegaer på denne måde værdsætter mine evner på banen.

De to øvrige nominerede spillere var Mia Olsen fra Brøndby samt Heidi Johansen fra Fortuna Hjørring, der sammen med Katrine Pedersen var blevet nomineret i en indledende afstemningsrunde.

Spillernes Officielle Kåringer

Spillernes Officielle Kåringer er den traditionsrige prisuddeling, hvor afstemningen foretages af de danske fodboldspillere og for de danske fodboldspillere.

Årets Fodboldspiller er blevet kåret siden 1961, hvor det først var Socialdemokraten og siden Aktuelt, der stod for kåringen. I 1989 begyndte Spillerforeningen at foretage sine egne kåringer.

Kåringerne er de mest ansete blandt de danske fodboldspillere, fordi det er spillerne selv, der stemmer på deres favoritter. Dermed er der ingen jury eller ekspertpanel til at vurdere de danske fodboldspilleres præstationer.

I år vil Spillernes Officielle Kåringer uddele følgende priser:

• Årets Fodboldspiller
• Årets Kvindelige Fodboldspiller
• Årets Hold
• Årets Talent
• Årets Profiler i SAS-Ligaen, 1. & 2. Division
• Giv Racismen Det Røde Kort-prisenPrisen er en anerkendelse af Katrine Pedersens store indsats i forsvaret for Asker FK og for landsholdet, hvor hun er anfører. En flot sæson, der blandt andet har budt på et VM-eventyr i Kina, bliver altså nu kronet med kollegernes hæder.

Katrine Pedersen udtaler om sin pris:

Spillernes Officielle Kåringer

I år vil Spillernes Officielle Kåringer uddele følgende priser:

• Årets Fodboldspiller
• Årets Kvindelige Fodboldspiller