27. 02. 2007

Korrekt at straffe Lyngby i sag om racisme

DBU valgte i dag at uddele en straf til Lyngby Boldklub på baggrund af racistiske tilråb fra klubbens fans under en træningskamp. Spillerforeningen støtter den symbolske værdi i at straffe klubben.Jamil Fearrington fra FCK, der var blandt de udsatte spillere, er glad for, at der nu er blevet synliggjort, at racisme ikke er acceptabelt:

- Det vigtigste for mig er, at der bliver gjort noget ved sagen. Jeg har det sådan, at det her ikke kan gøres op i kroner og ører. Men når der er blevet givet en straf, betyder det, at vi ikke mere behøver at diskutere, om der er racisme i dansk fodbold. Opgaven er nu at gøre noget konkret for at modarbejde hændelser som denne. Jeg har sagt ja til at være ambassadør i kampagnen Giv Racismen det røde kort, for jeg tror, at oplysning og information gør en forskel.

Projektleder Simon Christensen fra kampagnen Giv Racismen Det Røde Kort bakker også op om straffen:

- Når DBU vælger at håndhæve de nye regler om at straffe en klub for tilskuernes opførsel, så sender det et signal til klubberne om, at de skal deltage aktivt i bekæmpelsen af racisme. Samtidig er vi også tilfredse med, at DBU med sin straf anerkender, at der desværre findes racisme i dansk fodbold.

Anfører forstår straffen

Morten Petersen, der er anfører for Lyngby Boldklub, håber på, at straffen vil betyde færre racistiske optrin i fremtiden:

- Det er vigtigt, at der er konsekvenser for dem, der ytrer sig racistisk. Der er ikke plads til racisme i sporten. Det er selvfølgeligt uheldigt, at det lige er i Lyngby, men vi kan ikke lukke øjnene for, at problemet er voksende ikke bare i Danmark, men også internationalt. Jeg tror, at straffen kan virke præventivt, fordi den viser, at man rent faktisk bliver straffet for racisme i Danmark. Jamil Fearrington fra FCK, der var blandt de udsatte spillere, er glad for, at der nu er blevet synliggjort, at racisme ikke er acceptabelt:

Anfører forstår straffen