26. 03. 2007

Sportsudøvere får ny skatteguide

Der er til stadighed et stort antal af idrætsudøvere, der farer vild i skattejunglen. Spillerforeningen står bag udviklingen af en ny guide, hvor de vigtigste spørgsmål besvares.’Sign-on fee’, ’befordringsfradrag’, ’forskerordning’. Det er blot nogen af de eksotiske udtryk, der er en fast del af de professionelle idrætsudøveres dagligdag. Og ikke alle formår at holde styr på alle de mange regler:

Mange professionelle sportsfolk har en nøje skemalagt hverdag, hvor det kan være svært at overskue papirarbejde som den kommende selvangivelse. Den nye skatteguide er en letforståelig gennemgang af de vigtigste regler. På den måde kan vi hjælpe idrætsudøvere, så de ikke kommer i økonomisk glatføre, fordi de ikke har overblik over et til tider indviklet skattesystem”, siger direktør for Spillerforeningen Mads Øland.

Skatteguiden udkommer på et relevant tidspunkt, idet mange – også idrætsudøvere - sidder og kæmper med selvangivelsen, der skal afleveres senest 1. maj.

Mange penge på spil

Hvis man ikke har helt styr på skattereglerne, kan det komme til at koste dyrt. Det oplevede fx Søren Andersen for nylig, da et tilfælde af mangelfuld rådgivning betød, at han fik et gevaldigt skattesmæk for sit transferbeløb efter et klubskifte fra England til Danmark.

Mange sportsudøvere som fx fodboldspillere har nogle særligt sammensatte indkomster, der typisk er bygget op omkring specielle forhold som udlandsophold, ulykkesforsikringer og bonusordninger. Derfor er det vigtigt, at vi giver sportsudøverne en kompetent og præcis rådgivning, så de ikke oversaver den økonomiske gren, de sidder på,” udtaler skatterådgiver i Ernst & Young, Böje Nansen.

Böje Nansen har assisteret med sin ekspertise til skatteguiden, der i hans øjne bør læses af alle professionelle idrætsudøvere:

Guiden forklarer alt fra regler om tøjgoder til landsholdsdeltagelse. Kort sagt: alt en professionel idrætsudøver har brug for at vide om skat. Derfor håber jeg, at guiden vil blive læst i forbindelse med fx selvangivelsen, fordi idrætsudøvere med nogle ganske få minutters læsning kan komme til at spare sig selv for mange penge.

En guide for alle sportsfolk

Skatteguiden er udviklet i et samarbejde mellem Spillerforeningen, Håndbold Spiller Foreningen, Ishockeyspillerforeninge, Elitebadmintonspillerforeningen, basketballspillerforeningen SpiBa og Danske Elitesportsudøveres Forening, DEF. Dermed har alle sportsudøvere mulighed for at erhverve sig guiden ved at melde sig ind i én af de respektive spillerforeninger.’Sign-on fee’, ’befordringsfradrag’, ’forskerordning’. Det er blot nogen af de eksotiske udtryk, der er en fast del af de professionelle idrætsudøveres dagligdag. Og ikke alle formår at holde styr på alle de mange regler:

Mange penge på spil

En guide for alle sportsfolk