12. 09. 2008

Boykotten er fortid - Nu handler det om at se fremad

Spillerforeningen har forståelse for beslutningen om ikke at ville tale med pressen. Det vigtigste er nu at komme videre. Foto: © Per Kjærbye.Når man bliver udsat for et stort pres, må der af og til komme en modreaktion. Den fik den danske sportspresse at føle torsdag, da det danske landshold ikke ville udtale sig efter kampen mod Portugal.

Den danske landsholdsanfører, Jon Dahl Tomasson, siger selv om beslutningen:

Ingen er tjent med en situation, hvor der er bygget fronter op. Men når man bliver presset op i en krog, bliver man nødt til at reagere. Vi har i denne landholdssamling, som altid, været til rådighed for pressen, men det er klart, at når det føles, som om journalisterne nærmest håber på den dårlige historie, er det på tide at sige stop. Ingen andre mennesker ville stille sig tilfredse med at være omgivet af så meget negativitet.

Spillerforeningens direktør, Mads Øland, bakker op om truppen og DBU, og kan godt sætte sig ind i spillernes situation:

Jeg har forståelse for, at der har været opbygget så stort et pres i truppen, at spillerne har haft behov for at skabe en modreaktion. Den skabte de ved at slå Portugal og ved ikke at ville tale med pressen.

Han mener, at beslutningen skal ses som en reaktion på, at mediedækningen begyndte at kunne få negativ indflydelse på den sportslige præstation:

De danske fodboldspillere vil selvfølgelig gøre deres bedste for at skabe nogle gode sportslige resultater for Danmark. Desværre har de oplevet presset udefra som en hæmsko for at kunne præstere, og derfor sagde de altså fra.

Nu ser vi fremad

Historien har fyldt meget i den danske presse i dagene efter Portugal-kampen, men Jon Dahl Tomasson opfordrer til at flytte fokus:

Nu gælder det om at se fremad. Både hvad angår næste kamp, men også hvad angår at komme tilbage til den konstruktive og positive dialog mellem landsholdet og pressen – noget som tidligere har kendetegnet landsholdssamlinger og det generelle forhold journalister og spillere imellem.

Han fortsætter:

Vi har fået en fantastisk start på kvalen med 3 point på kontoen på udebane mod gruppens favorit. Nu holder vi fuld fokus på at præstere optimalt mod Malta. Vi skal bygge videre på den konge-start, vi har fået. Danmark skal med til VM.”Når man bliver udsat for et stort pres, må der af og til komme en modreaktion. Den fik den danske sportspresse at føle torsdag, da det danske landshold ikke ville udtale sig efter kampen mod Portugal.

Den danske landsholdsanfører, Jon Dahl Tomasson, siger selv om beslutningen:

Nu ser vi fremad

Han fortsætter: