05. 07. 2008

Danske fodboldspillere kan vinde ny kontrakt ved slutrunde

Kontraktløse danske spillere skal kæmpe om både mesterskab og kontrakttilbud ved ny turnering i Holland. Foto: © Per Kjærbye.Den internationale spillerforening FIFPro afholder i juli en international slutrunde for en række europæiske lande. Danmark bliver repræsenteret med en håndfuld spillere, der skal spille for et samlet nordisk hold, hvoraf de øvrige spillere kommer fra Sverige, Norge og Finland.

Her skal det nordiske hold forsøge at vinde over nationer som Holland, Portugal, Frankrig, Schweiz og Slovenien, der ligeledes stiller med hold af kontraktløse spillere.

Hovedformålet med turneringen er at give kontraktløse spillere et internationalt udstillingsvindue, hvor de kan vise omverdenen deres evner. Der vil således være en række spilleragenter fra et bredt udsnit af de europæiske lande til stede for at se spillerne i aktion.

I Danmark står Spillerforeningen for at udvælge danske spillere til holdet. Derfor gennemsøger Spillerforeningens direktør Mads Øland i disse dage transfermarkedet for de rigtige spillere:

"Jeg er på udkig efter spillere, der står uden kontrakt eller som har fået at vide, at deres klub ikke påtænker at benytte dem i A-truppen fremover. Og så skal de naturligvis være dygtige nok til at kunne vinde over spillerne fra de øvrige lande."

Og Mads Øland er optimistisk på de danske spilleres vegne:

"Ingen skal være i tvivl om, at vi går efter at vinde turneringen. Men først og fremmest ser jeg frem til, at de talentfulde danske spillere viser deres evner frem foran alle agenterne og klublederne på lægterne."

Det skandinaviske hold skal forsøge at vinde titlen, der blev erobret af Italien i 2007. Her blev den tidligere Serie A-topscorer Giuseppe ”Beppe” Signori matchvinder i finalen mod Slovenien.

FIFPro Tournament 2008 spilles på Rijnsburg Stadion i Holland fra 18.-19. juli.Den internationale spillerforening FIFPro afholder i juli en international slutrunde for en række europæiske lande. Danmark bliver repræsenteret med en håndfuld spillere, der skal spille for et samlet nordisk hold, hvoraf de øvrige spillere kommer fra Sverige, Norge og Finland.

Og Mads Øland er optimistisk på de danske spilleres vegne:

FIFPro Tournament 2008 spilles på Rijnsburg Stadion i Holland fra 18.-19. juli.