08. 12. 2009

Årets profiler i divisionerne 2009 fundet

Ved Årets Fodboldfest 2009, der netop er blevet afholdt i Århus, blev profilerne i 1. division og 2. division Øst/Vest hyldet af de selvsamme kolleger, som har kåret dem.

Kåringerne som Årets profil i divisionerne udmærker sig ved, at det er kollegerne i de enkelte divisioner, der udpeger vinderne. Det specielle ved kåringerne er samtidig, at flere profiler er blevet spottet inden de slog igennem på højeste plan. Således er for eksempel Gilberto Macena i nyere tid og Ole Bjur tilbage i 1991 begge tidligere blevet kåret før deres egentlige gennembrud.

Årets Profil i 1. division – Henrik Madsen, Næstved
Henrik Madsen har SAS-liga erfaring fra sin tid i AGF men har siden 2005 spillet for Næstved. Her har midtbanespilleren været en af de allerstørste profiler i efterårssæsonen, hvor han med syv scoringer indtager en delt første plads på klubbens topscorerliste. Eftersom Henrik Madsen har gjort det glimrende for Næstved og samtidig har kontraktudløb til sommer, bliver der holdt vågent øje med midtbanespilleren af andre klubber.

Klub: Næstved
Fødselsdato 25. februar 1983
Mål i efteråret: 7

Årets Profil i 2. division Vest – Danilo Arrieta, Hobro
I starten af året skiftede hurtige og driblestærke Danilo Arrieta Vejle ud med 2. divisionsklubben Hobro, hvor han har haft et rigtig flot år. Den dansk-chilenske spiller har formået at sætte et stærkt aftryk på ligaen og har som topscorer med 15 mål hjulpet Hobro til en placering blandt de fire øverst hold i 2. division Vest. Et højdepunkt i efteråret for Danilo Arrieta var hans scoring mod Aab, der overraskende var med til at sende SAS-liga mandskabet ud af den danske pokalturnering og Hobro videre.

Klub: Hobro
Fødselsdato: 10. februar 1987
Mål i efteråret: 15

Årets Profil i 2. division Øst – Niels-Peter Kjølbye, Avarta
Rødovre-klubbens 23-årige målmaskine har haft et rigtig godt fodboldår i 2009. Især i efteråret har Niels-Peter Kjølbye sat et markant aftryk i 2. division Øst, hvor han med 17 mål har haft en stor andel i, at Avarta er med helt i toppen af ligaen. Hele sidste sæson bød dog kun på to mål fra fra Niels-Peter Kjølbye fod, men efter at han i denne sæson er blevet rykket fra venstre kant op i angrebet er målene blevet banket ind. De mange mål har derfor også naturligt nok tiltrukket andre klubbers opmærksomhed, så Niels-Peter Kjølbye er en ombejlet spiller, kan gå en spændende fremtid i møde.

Position: Angriber
Klub: Avarta