19. 12. 2009

Spillernes nomineringer til Årets Fodboldspiller 2009 offentliggjort

Spillertrupperne i Danmarksturneringen samt de danske udlandsprofessionelle har peget på de danske fodboldspillere, der har gjort det bedst i 2009. Foto: © Per Kjærbye.Spillerforeningens pris som Årets Fodboldspiller er den største hæder, der kan tilfalde en dansk fodboldspiller. Ikke kun fordi man med kåringen opnår en plads i historiebøgerne, men specielt fordi det er kollegerne - de danske fodboldspillere - der vælger Årets Fodboldspiller.

De nominerede til Spillerforeningens pris som Årets Fodboldspiller 2009 er:
- Christian Poulsen, Juventus
- Jakob Poulsen, AGF
- Nicklas Bendtner, Arsenal
- Simon Kjær, Palermo
- Thomas Sørensen, Stoke

Med til historien hører, at alle fem spillere optræder på Årets Hold 2009, og at der i år er repræsentanter fra alle kæder hos de nominerede. Desuden er både Årets Talent 2009, Simon Kjær, og Årets Profil i SAS-ligaen 2009, Jakob Poulsen, begge indstillet til den prestigefyldte pris.

Det er nu op til spillerne i Danmarksturneringen samt de danske udlandsprofessionelle at pege på deres favorit.

Vinderen vil blive offentliggjort den 9. januar 2010 til DR’s gallashow SPORT 2009. Her vil vinderen ud over æren modtage en bronzekopi af den afdøde billedhugger Knud Nellemoses skulptur "Tacklingen".

Tidligere vindere af prisen som Årets Fodboldspiller tæller:
2008 - Martin Laursen
2007 - Daniel Agger
2006 - Christian Poulsen
2005 - Christian Poulsen
2004 - Jon Dahl Tomasson
2003 - Morten Wieghorst
2002 - Jon Dahl Tomasson
2001 - Ebbe Sand
2000 - Rene HenriksenSpillerforeningens pris som Årets Fodboldspiller er den største hæder, der kan tilfalde en dansk fodboldspiller. Ikke kun fordi man med kåringen opnår en plads i historiebøgerne, men specielt fordi det er kollegerne - de danske fodboldspillere - der vælger Årets Fodboldspiller.

De nominerede til Spillerforeningens pris som Årets Fodboldspiller 2009 er:
- Christian Poulsen, Juventus
- Jakob Poulsen, AGF
- Nicklas Bendtner, Arsenal
- Simon Kjær, Palermo
- Thomas Sørensen, Stoke

Tidligere vindere af prisen som Årets Fodboldspiller tæller:
2008 - Martin Laursen
2007 - Daniel Agger