28. 04. 2010

Ambassadør Jamil Fearington holder tale 1. maj

Ambassadør i Giv Racismen Det Røde Kort Jamil Fearrington, som til daglig spiller for FC Roskilde, bliver en af hovedtalerne, når han sammen med LO i Roskilde markerer arbejdernes internationale kampdag den 1. maj. Foto © Per KjærbyeFearringtons arbejde med Spillerforeningens kampagne imod racisme bliver også udgangspunktet for hans tale. Han har nemlig prøvet racismen på egen krop:

Da jeg spillede i FCK, oplevede jeg i en kamp på Lyngby Stadion, at en ganske lille gruppe tilskuere hele tiden forfulgte mig med abelyde. Det var bestemt ikke rart. Jeg prøvede at overhøre dem, men det kunne jeg ikke,” siger Jamil Fearrington, der med sin 1. maj-tale håber, han kan være med til at udbrede budskabet om, at racisme ikke hører hjemme nogen steder.

Projektleder i Giv Racismen Det Røde Kort, Simon Christensen, glæder sig over, at Jamil Fearrington deltager i arrangementet:

Jeg anser det for at være af afgørende betydning, at der bliver fokuseret på den racisme, som findes flere steder, og som Jamil selv har oplevet. Racisme er helt og aldeles uacceptabelt, og vi skal med alle midler forsøge at bekæmpe det. Det gælder om, at vi bliver klar over, hvornår vi opfører os racistisk - først da kan vi gøre noget ved det.

Derudover byder arrangementet i Roskilde på en særlig overraskelse. Jamil Fearrington har ud over fodbolden også musikalske talenter. Om cirka tre uger debuterer han med sin første single, og han giver den 1. maj smagsprøver på sine sange.

Roskildes 1. maj-fest finder sted i Folkeparken fra kl. 11.30 til 16.00.Fearringtons arbejde med Spillerforeningens kampagne imod racisme bliver også udgangspunktet for hans tale. Han har nemlig prøvet racismen på egen krop:

Roskildes 1. maj-fest finder sted i Folkeparken fra kl. 11.30 til 16.00.