28. 10. 2010

Ayoub Sørensen udsat for grov racisme

Lyngby-spilleren Ayoub Sørensen blev under onsdagens pokalkamp mellem Hvidovre og Lyngby udsat for grove racistiske tilråb fra tribunerne. Der blev bl.a. lavet 'abelyde' og råbt abe efter spilleren. Foto © Fodboldbilleder.dk

Allerede inden kampen blev fløjtet i gang, blev der råbt perker og lavet 'abelyde' efter Ayoub. Racistiske tilråb, som fortsatte gennem kampen: ”Jeg spillede godt, det gjorde dem sure, at jeg scorede mål, så de begyndte at råbe, ”stop nu den perker”, ”spark ham ned det sorte svin” – vi slår dig ihjel. Skrid hjem til dit land. Det var skræmmende, og jeg ville bare have kampen overstået,” siger Ayoub.

Direktør i Spillerforeningen, Mads Øland, udtaler følgende i forbindelse med sagen: ”Det er uacceptabelt, hvad Ayoub blev udsat for. Vi vil ikke finde os i det. Episoden er et skræmmende eksempel på, hvor lang vej vi endnu har i forhold til at gøre op med den racisme, som findes i dansk fodbold og i samfundet generelt.

Mads Øland udtaler yderligere efter kontakt til DBU:

”Vi har henvendt os til DBU’s jurist Thomas Jønsson, som nu vil forelægge sagen for DBU’s disciplinærudvalg. Jeg håber, at udvalget tager sagen op af egen drift og kigger på om den arrangerende klub skal tildeles en straf.

Lignende sager
I Italien er Cagliari netop blevet tildelt en bøde på 25.000 Euro, da deres tilhængere lavede 'abelyde' og råbte racistiske slagord efter Samuel Eto fra Inter.

I september optrådte Brøndby-fans med hærværk og vold i en kamp mod FCK. Disciplinærudvalget i DBU behandlede efterfølgende sagen og valgte at tildele de blå-gule en bøde på 200.000 kr.

Giv Racismen Det Røde Kort har stadionmarkering på bl.a. Lyngby Stadion den 6. og 7. november 2010 – hvor spillere fra de danske superligaklubber vil støtte op om bekæmpelsen af racisme både på og udenfor banen.

Kontakt for yderligere oplysninger:
Mads Øland, Direktør i Spillerforeningen, på tlf. 23 20 07 15
Simon Christensen, Projektleder i Giv Racismen Det Røde Kort, på tlf. 51 20 54 08

Mads Øland udtaler yderligere efter kontakt til DBU:

Lignende sager

Kontakt for yderligere oplysninger:
Mads Øland, Direktør i Spillerforeningen, på tlf. 23 20 07 15