13. 05. 2010

Racisme skal straffes hårdt, men sager håndteres fair

Spillerforeningen bakker op i om DBU’s strafudmåling i racismesager. I en aktuel racisme-sag er Michael Knudsen fra Stenløse BK blevet idømt fem spilledages karantæne for racistiske udtalelser. Men der rejses kritik af DBU’s håndtering af sagen.I 2. divisions-kampen mellem Greve IF og Stenløse BK blev Stenløses Michael Knudsen præsenteret for sit andet gule kort. Efter udvisningen kom Michael Knudsen angiveligt med de racistiske udtalelser ”perker” og ”perker-venner” rettet mod dommer Philip Gojkovic og to Greve-spillere, der alle har anden etnisk herkomst end dansk. Stenløse BK argumenterer dog imod dette i deres redegørelse og fastholder, at der blev sagt ”perle-venner”, hvilket også er Michael Knudsens udlægning.

Spillerforeningen og dets kampagne Giv Racismen Det Røde Kort bakker op om DBU’s skærpede linje hvad angår strafudmåling, når racisme forekommer på fodboldbanen. Projektleder Simon Christensen siger: ”Det er meget vigtigt at sende klare signaler om, at racisme ikke hører hjemme nogen som helst steder. Vi støtter op om, at nedladende udtryk, der beror på etnicitet, medfører hårde straffe.

Men samtidig opfordrer Spillerforeningen DBU til at revurdere processen i sådanne sager. Michael Knudsen bad om at udtale sig mundtligt til DBU’s disciplinærudvalg men fik afslag. Dette er stærkt kritisabelt, eftersom hovedpersonen i en sag altid bør kunne få lov til at forklare sig. Afslaget resulterede i, at kun Stenløse BK og ikke Michael Knudsen afleverede en skriftlig redegørelse. Michael Knudsen udtaler sig i redegørelsen, men dette er ikke retssikkerhedsmæssigt tilstrækkeligt.

Derudover findes der i øjeblikket ikke mulighed for anke sådanne afgørelser, hvilket tillige ikke er retfærdigt i sager af så alvorlig en karakter.

For yderligere kommentarer, kontakt projektleder i Giv Racismen Det Røde Kort, Simon Christensen, på tlf. 51 20 54 08 eller direktør i Spillerforeningen, Mads Øland, på tlf. 23 20 07 15.I 2. divisions-kampen mellem Greve IF og Stenløse BK blev Stenløses Michael Knudsen præsenteret for sit andet gule kort. Efter udvisningen kom Michael Knudsen angiveligt med de racistiske udtalelser ”perker” og ”perker-venner” rettet mod dommer Philip Gojkovic og to Greve-spillere, der alle har anden etnisk herkomst end dansk. Stenløse BK argumenterer dog imod dette i deres redegørelse og fastholder, at der blev sagt ”perle-venner”, hvilket også er Michael Knudsens udlægning.