6

Artikel6.9.2011

Italiensk konflikt midlertidigt løst

Den italienske strejke er slut og den Italienske spillerforening, AIC, har fået en foreløbig etårig løsning for spillerne i Italien.

Af Spillerforeningen

Den italienske strejke er slut og den Italienske spillerforening, AIC, har fået en foreløbig etårig løsning for spillerne i Italien.

Den italienske Serie A lå stille i første spillerunde, da spillerne samledes på tværs af støvlelandet for at protestere mod ringe vilkår og en overenskomst, der ikke er blevet underskrevet af ligaen, Lega Serie A.

Men spillerne og AIC har nu vundet en vigtig kamp om deres grundlæggende ret til en overenskomst, efter at Lega Calcio har bøjet sig og underskrevet en aftale for et år.

Direktør i Spillerforeningen, Mads Øland, glæder sig over sejren hos sine italienske kolleger: ”AIC med Tommasi i spidsen har løftet opgaven for spillerne og foreløbigt fået styr på situationen efter en lang periode med usikkerhed. De italienske spillere er igen overenskomstdækkede."

Spillerne har nu igen ret til at træne under førsteholdstræneren, omend det kan ske i flere grupper. De italienske klubber havde - for at kunne fryse uønskede spillere ud - villet have haft mulighed for at kunne lade dem selvtræne eller fx at træne under en ungdomstræner. Derudover har spillerne fastholdt deres ret til at sige nej tak til et klubskifte, selvom de implicerede klubber er enige om overgangen.

Det er dog meget sandsynligt, at konflikten bryder ud igen næste år, idet overenskomsten kun er etårig. Samtidig har klubberne allerede nu annonceret, at de har mange nye krav, og at de ikke har opgivet deres gamle krav om at kunne handle spillere i kontrakt uafhængigt af spillernes ønsker.

Få opdateringer fra os

Bliv opdateret på det seneste omkring Spillerforeningens aktiviteter og det danske fodbold miljø. Få nyheder og annonceringer af events direkte i din indbakke.