16. 02. 2011

Spillerforeningen indgår landsholdsaftale med DBU frem til 2014

DBU og Spillerforeningen har indgået en ny aftale omkring honorering af de danske A-landsholdsspillere frem til 1. august 2014. Den nye aftale afløser fra og med venskabskampen imod England den hidtidige aftale.

Aftalen er gældende for alle A-landsholdsspillere i kvalifikationskampe, slutrundekampe samt venskabskampe og omfatter dermed eventuel deltagelse ved EM i 2012 samt ved VM i 2014.

Generalsekretær i DBU, Jim Stjerne Hansen, udtaler: ”Aftalen tilgodeser både spillerne og DBU. Landsholdsspillerne får med aftalen en fair honorering, og DBU sikrer sig en ny årrække med stabile forhold omkring landsholdet, og økonomiske muligheder for at forsætte sin indsats til gavn og glæde for alle landets 321.000 fodboldspillere.

Direktør i Spillerforeningen, Mads Øland, supplerer: ”Vi er glade for at kunne forlænge og udbygge samarbejdet med DBU omkring landsholdet. Den kollektive landsholdsaftale er til gavn for både spillerne, Spillerforeningen, DBU og dansk fodbold som helhed.

For yderligere information kontakt:
Direktør i Spillerforeningen, Mads Øland, på tlf. 23 20 07 15

Fakta fra aftalen vedrørende deltagelse på A-landsholdet 2011-2014:

Bonussatser i kr. pr. spiller, pr. kamp:

Venskabskampe, hjemmebane:
Pr. tilskuer:         1,20
Sejr: 11.500,00

Venskabskampe, udebane:
Start:   6.000,00
Sejr:  11.500,00

Kvalifikationskampe, hjemmebane:
Pr. tilskuer:         1,30
Sejr: 19.500,00

Kvalifikationskampe, udebane:
Start:    9.000,00
Uafgjort:   10.000,00
Sejr:   11.500,00

Hovedsponsoraftale:

Gruppen af A-landsholdsspillere gennem én sæson (1. august til 31. juli) modtager sammenlagt (indekseret cirkabeløb i kr.):

3.750.000,00

til fordeling internt fra DBUs hovedsponsoraftale med Arla og Dong (årlig bruttoværdi kr. 14 millioner).

Samarbejdsaftale om tøj og materiel:

Gruppen af A-landsholdsspillere gennem én sæson (1. august til 31. juli) modtager sammenlagt i kr.:

1.000.000,00

til fordeling internt fra DBUs samarbejdsaftale for tøj og materiel med Adidas, idet spillerne giver Adidas muligheder for kommerciel anvendelse af spillene i forhold til DBUs kontrakt med Adidas.

Kvalifikationsbonus pr. kvalkamp pr. spiller i kr.:

32.500,00

Hovedsponsoraftale (Arla og DONG):

Gruppen af A-landsholdsspillere gennem en hel kvalifikationsturnering modtager sammenlagt i kr.:

2.000.000,00

som særskilt kvalifikationsbonus til fordeling internt fra DBUs hovedsponsoraftale med Arla og Dong.

Slutrundebonus (forhandles før slutrunde):

Se bonusaftale for VM-slutrunden 2010 som et eksempel her.

Spillertrup:

Bonusaftalen for venskabs- og kvalifikationskampe gælder som udgangspunkt alle de spillere, som udtages til bruttotruppen, og gælder spillernes deltagelse i op til en hel landsholdssamling på op til ni dage med følgende undtagelser for kvalifikationskampe:

- Spillere som møder skadet op til træningslejren med en skade, som forventes at forhindre spillerens deltagelse, og som fritstilles indenfor de første 60 timer og senest 36 timer før den pågældende, førstkommende kamp, modtager ikke honorar.

- Spillere som indkaldes senere end 36 timer inden kampstart, og som ikke indgår i den officielle trup på 18 spillere, modtager halvt honorar.

- Spillere som specifikt udtages til kun én af to kampe i et dobbeltprogram modtager kun honorar for deltagelse i én kamp.

- Spillere som følge skade eller karantæne ikke kan deltage i den anden af to kampe i en dobbeltrunde modtager ikke honorar for den anden af de to kampe.

Forsikring:

Reglerne i det internationale fodboldforbund, FIFAs, Annex 1, Article 2, Section 3 i Regulations Governing the Status and Transfer of Players beskriver, at landsholdsspillernes klubber skal forsikre spillerne, og at forsikringen også skal dække spillernes deltagelse i landskampe. Derudover har DBU forsikret spillerne på A-landsholdet for tab af erhvervsevne, således at følgende éngangssum kommer til udbetaling for skader opstået i en landskamp:

Spillerens alder:

Engangssum til
udbetaling i kr.:

Op til 19 år: 5.000.000,00
20-28 år: 7.500.000,00
29-30 år:  5.000.000,00
31 år: 2.500.000,00
32 år og over:                 0,00

DBU har tillige tegnet en ugelønsforsikring ved midlertidigt tab af erhvervsevne som professionel fodboldspiller, som dækker op til kr. 20.000 per uge i maksimalt 100 uger.

DBU har tegnet lovpligtig arbejdsskadeforsikring for spillerne.

For yderligere information kontakt:
Direktør i Spillerforeningen, Mads Øland, på tlf. 23 20 07 15

Fakta fra aftalen vedrørende deltagelse på A-landsholdet 2011-2014:

Bonussatser i kr. pr. spiller, pr. kamp:

Venskabskampe, hjemmebane:
Pr. tilskuer:         1,20
Sejr: 11.500,00

Venskabskampe, udebane:
Start:   6.000,00
Sejr:  11.500,00

Kvalifikationskampe, hjemmebane:
Pr. tilskuer:         1,30
Sejr: 19.500,00

Kvalifikationskampe, udebane:
Start:    9.000,00
Uafgjort:   10.000,00
Sejr:   11.500,00

Hovedsponsoraftale:

3.750.000,00

Samarbejdsaftale om tøj og materiel:

1.000.000,00

Kvalifikationsbonus pr. kvalkamp pr. spiller i kr.:

32.500,00

Hovedsponsoraftale (Arla og DONG):

2.000.000,00

Slutrundebonus (forhandles før slutrunde):

Se bonusaftale for VM-slutrunden 2010 som et eksempel her.

Spillertrup:

Forsikring:

Spillerens alder:

Engangssum til
udbetaling i kr.:

Op til 19 år: 5.000.000,00
20-28 år: 7.500.000,00
29-30 år:  5.000.000,00
31 år: 2.500.000,00
32 år og over:                 0,00

DBU har tegnet lovpligtig arbejdsskadeforsikring for spillerne.