05. 09. 2017

Pernille Harder: Vi er klar til at forhandle med DBU dag og nat

Spillerreaktion på DBU’s pressemeddelelse vedr. landsholdsforhandlinger om kollektive aftaler for Herre-U21-landsholdet og Kvinde-A-landsholdet.

- Vi har forsøgt at få DBU til forhandlingsbordet i 9 måneder om en ny kollektiv aftale. Det lykkedes så endelig her for godt en uge siden at få dem til at forhandle med os om en sådan aftale.

- Vi er ambitiøse, og DBU er ambitiøse på vores vegne. For at nå målene om VM- og OL-deltagelse kræver det bedre rammer og bedre vilkår. Og det får vi kun gennem en ny stærk kollektiv aftale, siger Pernille Harder, anfører for Kvinde-A-landsholdet og en del af Spillerrådet, og fortsætter:

- Vi har stillet nogle klare og rimelige krav om forbedringer. Det skal hænge sammen for os, når vi er med landsholdet. Og det gør det ikke, som det er nu.

- Vi skal have en stærk kollektiv aftale, der respekterer vores basale rettigheder og sikrer os grundlæggende rettigheder om f.eks. ligebehandling og lovpligtig arbejdsskadeforsikring, som det er tilfældet med den aftale, der udløber i dag.

- Vi har vigtige VM-kvalifikationskampe og en stort anlagt træningskamp mod Holland foran os. Dem vil vi jo gerne kunne spille. Så derfor skal der også gang i forhandlingerne om en kollektiv aftale nu. Fra spillerside er vi klar til at forhandle dag og nat, slutter hun.

Back