06. 01. 2018

Harder og Eriksen Danmarks bedste fodboldspillere

Det blev to suveræne vindere, da Spillerforeningen og Hessel Hire uddelte priserne som Årets Kvindelige Fodboldspiller og Årets Mandlige Fodboldspiller til Sport 2017 i Boxen i Herning.

Der var ikke meget tvivl blandt de danske fodboldspillere, da de skulle stemme til Spillerforeningens og Hessel Hires Årets Fodboldspiller 2017.

På herresiden er Christian Eriksen tilbage på tronen som Årets Mandlige Fodboldspiller, mens Pernille Harder for tredje år i træk og fjerde gang i alt blev hædret som Årets Kvindelige Fodboldspiller.

- Det er en fed pris at modtage, når det er spillerne, der stemmer. Det betyder meget. Man kan vel sige, at det er den pris, der betyder mest, når det er dem, man spiller med og imod, der stemmer, siger Pernille Harder, der i år både har vundet det tyske mesterskab med VfL Wolfsburg og EM-sølv med Kvindelandsholdet.

The double i Tyskland

- Det har været et fantastisk år. Jeg spillede mig hurtigt ind i start-11’eren i Wolfsburg og har fået en vigtig rolle der. Vi vandt det tyske mesterskab og pokalen, så det kunne ikke være meget bedre. Så kom EM, hvor vi præsterede godt med landsholdet, fortæller landsholdsanføreren om årets højdepunkter.

På trods af et stærkt år, hviler hun ikke på laurbærrene. Nye mål er sat.

- Man kan altid blive bedre, og der er stadig en titel som Champions League, jeg godt kunne tænke mig at vinde. Jeg vil også gerne være med til at vinde det tyske mesterskab over en hel sæson, og med landsholdet er målet at komme til VM, siger Pernille Harder.

Speciel pris at vinde

På herresiden kan Christian Eriksen glæde sig over igen at være Årets Mandlige Fodboldspiller, efter at Kasper Schmeichel sidste år fravristede ham titlen. Det var fjerde gang, at Christian Eriksen modtog prisen.

- Det er utrolig vildt, at man har fået den ære at blive nomineret og vinde prisen så mange gange, når det er ens kolleger, der stemmer på én.

- Det gør det mere specielt. Det er dem, man går op og ned ad hver dag. Det er dem, man træner med eller spiller med eller imod. Så det er selvfølgelig lidt specielt, siger Christian Eriksen, der kigger tilbage på et succesfuldt 2017.

Vildt fodboldår

- Det har været et helt vildt fodboldår. Der er sket så utrolig mange ting i løbet af året både i klubben og på landsholdet. Landsholdsmæssigt sluttede det med, at vi skal til VM, som vi har kæmpet for i så lang tid. Klubmæssigt har det også været en dejlig opadgående kurve, siger Christian Eriksen og opsummerer.

- Der har vel ikke været så mange dårlige ting i 2017, smiler Eriksen.

Den kreative midtbanespiller sluttede landsholdsåret af med et hattrick i den afgørende playoff-kamp mod Irland. I det hele taget blev det et målrigt landsholdsår for Eriksen, der forkælede det danske fodboldpublikum med ni mål.

- Jeg er altid kommet til en masse chancer med den type, jeg er – men jeg har måske ikke lige puttet bolden i kassen. Jeg er måske blevet lidt mere kynisk og tænker lidt mere som en angriber, der skal tage sine egne chancer, end jeg har gjort førhen, siger Christian Eriksen.

De øvrige nominerede var hos kvinderne Simone Boye og Stine Larsen, mens det på herresiden var Thomas Delaney og sidste års vinder Kasper Schmeichel.

Back

SENESTE NYT

29.09.2022

77: Ni minutter med Jeppe Grønning om Karriereskifteseminar

LÆS MERE
22.09.2022

76: Hvorfor skulle FC Midtjylland spille i vanvittig varme?

LÆS MERE
15.09.2022

75: Sådan arbejder vi med den gode vej ud af fodbold

LÆS MERE
04.09.2022

Sportsstjerner siger nej til diskrimination

LÆS MERE
16.08.2022

Et slaraffenland for digital chikane

LÆS MERE
15.07.2022

74: Lukas skiftede til Sassuolo som 16-årig

LÆS MERE
07.07.2022

På valg og valgt. Bestyrelsen fortsætter uændret

LÆS MERE