9
De har gjort det igen, de to groundsmen på MCH Arena. For tredje år i træk har Anders Faber Nielsen og Bjarne Rabæk leveret det bedste underlag i Superligaen. Det er femte gang, at de to groundsmen modtager prisen, siden den første gang blev uddelt i sæsonen 2011/2012.
Hemmeligheden i at levere Danmarks bedste bane år efter år ligger i den evige jagt efter at gøre tingene lige et hak bedre. Det er den DNA, der ligger i Anders og Bjarne. Der er aldrig noget, der er godt nok. De jagter de små detaljer for at gøre banen endnu bedre.
»Det, vi er kendte for, er, at vi ikke altid vælger de traditionelle løsninger. Vi tør godt at gå nye veje. Vi udfordrer lidt fagkundskaben. Så nogle af de løsninger, vi vælger, er en lille smule uortodokse«
- Det er ikke et spørgsmål om, at vi går og finder på fejl. Det er ikke der, den ligger. Den ligger i lysten til at gøre noget bedre. Den ligger i nysgerrigheden på at ændre nogle ting. Det, vi er kendte for, er, at vi ikke altid vælger de traditionelle løsninger. Vi tør godt at gå nye veje. Vi udfordrer lidt fagkundskaben. Så nogle af de løsninger, vi vælger, er en lille smule uortodokse, siger Anders Faber Nielsen.
- Det handler om passion, det handler om engagement. Vi har lyst til at være her – det er ikke tiden, der er interessant, det er opgaven, der er interessant. Og så handler det om, at man har en sparring på tværs af de her anlæg i Danmark. Vi har en superligaerfagruppe, hvor vi mødes og udveksler. Det er startet i Herning, fordi jeg mente, at det var vigtigt, at vi delte ud af vores erfaringer, siger Anders Faber Nielsen og fortsætter:
- Jeg har jo brug for, at når FC Midtjylland kører til Haderslev eller AGF, så møder de et underlag, der er lige så godt, for det er jo det, de spiller på til hverdag.
Men passion og engagement gør det ikke alene. Det handler også om økonomi, for økonomien er proportionelt med kvaliteten, når det handler om baner, mener den midtjyske groundsman. Og så er et andet absolut nøgleord for at levere Danmarks Bedste Bane planlægning. Selv om der fortsat mangler nogle runder af sæsonen, så har de to groundsmen i Herning allerede indstillet sigtekornet frem mod en lang efterårssæson.
- Det vigtigste, vi gør her, er at kigge frem. Vi kigger selvfølgelig på kampen. Men det, der er interessant, er at kunne kigge ind i efteråret. Hvis vi er heldige, får vi tre ugers pause. Alt, vi gør nu, bygger ind i efteråret. Det er den strategiske tilgang. Den renovering, vi normalt ville have lavet i sommerpausen, har vi lavet i coronapausen. Det strategiske sigte er alfa og omega for at lykkes, siger Anders Faber Nielsen.
I Spillerforeningen er chef for spillerrådgivning, Thomas Lindrup, ikke sen til at hylde de to groundsmen på MCH Arena, der altså på imponerende vis scorer hattrick i kampen om Danmark Bedste Bane.
- Jeg må bare lette på hatten for det arbejde, Anders og Bjarne udfører. Banen på MCH Arena må stå som inspiration for landets andre groundsmen og klubber, for det må være målet for alle, at vi på alle stadions i Superligaen kan levere en bane af samme stand som på MCH Arena, siger Thomas Lindrup.
»Skal vi rykke os og have endnu bedre baner i Danmark, så kræver det, at banerne bliver prioriteret, så man kan optimere dem, ligesom klubberne på en lang række andre parametre optimerer deres sportslige setup«
Han hæfter sig samtidig ved en positiv udvikling for banerne, hvor størstedelen i denne sæson har scoret højere karakter end den foregående sæson, og hvor kun tre baner ligger under middel.
- Det er dejligt at se, at stort set alle banerne er gået frem. Det har sandsynligvis betydning for pointgivningen, at Superligaen pga. corona lå stille i nogle af de måneder, der normalt er udfordrende for banerne, men jeg tror og håber også, at det er et resultat af, at klubberne prioriterer banerne højere end tidligere. For skal vi rykke os og have endnu bedre baner i Danmark, så kræver det, at banerne bliver prioriteret, så man kan optimere dem, ligesom klubberne på en lang række andre parametre optimerer deres sportslige setup, siger Lindrup.
Det er femte gang, MCH Arena vinder Danmarks Bedste Bane. Det gør banen til den mest vindende, mens nummer to er Parken, der har vundet prisen tre gange. En enkelt gang har Brøndby Stadion vundet prisen.
1. MCH Arena (FC Midtjylland): 4,53 (4,50)
2. Brøndby Stadion (Brøndby IF: 4,07 (3,69)
3. Blue Water Arena (Esbjerg fB): 3,93 (3,79)
4. Aalborg Portland Park (AaB): 3,73 (3,62)
5. Cepheus Park Randers (Randers FC): 3,53 (3,27)
6. Lyngby Stadion (Lyngby Boldklub): 3,40
7. DS Arena (Hobro IK): 3,33 (2,33)
8. Ceres Park (AGF): 3,21 (3,60)
9. Telia Parken (F.C. København): 3,20 (3,69)
9. Sydbank Park (SønderjyskE): 3,20 (3,13)
11. Nature Energy Park (OB): 3,13 (2,77)
12. CASA Arena Horsens (AC Horsens): 2,79 (2,87)
13. JYSK park (Silkeborg IF): 2,29
14. Right to Dream Park (FC Nordsjælland): 1,73 (1,60)
Parentes er sidste sæsons karakter.
Spillerforeningen kårer sammen med Superligaens 14 anførere hvert år Danmarks Bedste Bane. Vinderen er den bane, der har fået det bedste gennemsnit efter 15 hjemmekampe. Jagten på den bedste bane blev skudt i gang fra forårssæsonens start i 2012. Udeholdenes anførere bedømmer efter hver runde kampbanerne. Målet er bedre baner og bedre fodbold.
Bygget på erfaringer fra England, Holland og Australien er målet at forbedre baneforholdene i den bedste danske række og samtidig hædre de klubber og groundsmen, der yder en særlig indsats for at forbedre spillernes betingelser på banen.
Rent praktisk foregår ratingen ved, at udebaneholdenes anførere efter hver kamp sender en SMS med en helhedsbedømmelse af banen fra 1-5; fra elendig til fantastisk. Ved sæsonens afslutning bliver Danmarks Bedste Bane fundet baseret på det bedste gennemsnit. Ratingen inkluderer alle Superligaens anførere.
Bliv opdateret på det seneste omkring Spillerforeningens aktiviteter og det danske fodbold miljø. Få nyheder og annonceringer af events direkte i din indbakke.