11

Uddannelse11.10.2024

Nu er Christian Vestergaard klar til at tage skridtet

Fra scenen ved Sportens Karrieredag 2024 fortalte Christian Vestergaard, hvordan uddannelse skal gøre ham til en bedre leder i Kolding IF.

Af Michael Hehr

»Nu har jeg overskuddet.«

Transitionen fra ungdoms- til seniorfodbold kan være en stor omvæltning. Det var det også for Christian Vestergaard, der i ’21 blev rykket op i OB’s førsteholdstrup. Så selvom forsvarsspilleren længe har appetit på at læse sideløbende med karrieren, har overskuddet manglet.

»Jeg vil gerne udvikle de egenskaber, jeg har – og får – i Kolding IF«

»Da jeg kom op i førsteholdstruppen i OB, ville jeg gerne lande. Der var flere ting, der gjorde, at det tog lidt tid. Blandt andet nogle lange skader, der gjorde, at jeg ikke havde lyst, tid og overskud til at gå i gang med noget uddannelse på det tidspunkt,« fortalte Christian fra scenen ved Sportens Karrieredag 2024.

I dag spiller Christian i Kolding IF, hvor han er faldet godt til og er viceanfører.

»Efter et par sæsoner i Kolding IF, føler jeg, at jeg er landet. Timingen er rigtig, jeg er modnet. Nu har jeg overskuddet til at starte med et eller andet.«

Christian Vestergaard deltog i en paneldebat om 'dual career' med Nicolai Larsen og Annette Wiren Larsen ved Sportens Karrieredag 2024.

Christian Vestergaard deltog i en paneldebat om 'dual career' med Nicolai Larsen og Annette Wiren Larsen ved Sportens Karrieredag 2024.


Og den følelse har fynboen rykket på. Senere på måneden starter han derfor på en online diplomuddannelse i ledelse hos vores uddannelsespartner Copenhagen Coaching Center. En uddannelse, Christian oplagt ser perspektiver i på længere sigt, men som han også regner med at kunne omsætte på fodboldbanen i en nær fremtid.

»Jeg bliver pålagt mere og mere ansvar. Jeg vil gerne udvikle de egenskaber, jeg har – og får – i Kolding IF.«

Er du nysgerrig på dine muligheder for at uddanne dig under fleksible vilkår, mens du spiller professionel fodbold? Kontakt en af vores 4player-rådigvere og hør mere.

Få opdateringer fra os

Bliv opdateret på det seneste omkring Spillerforeningens aktiviteter og det danske fodbold miljø. Få nyheder og annonceringer af events direkte i din indbakke.