Kåringen af Danmarks Bedste Bane trækker tråde til England, Holland og Australien. For det var på baggrund af erfaringer i de lande, at vi i 2012 første gang satte gang i kåringen af det bedste underlag i Superligaen. Dengang var målet bedre baner og bedre fodbold - det er det stadigvæk.
I takt med udviklingen og den stigende professionalisering af kvindefodbold begyndte anførerne i Kvindeligaen i 2022 også at bedømme de baner, de spiller på. Det betyder, at vi i 2023 for første gang kunne kåre Danmarks Bedste Bane i Kvindeligaen.
Det er vigtigt. For vi skal have bedre baner. Det er derfor, vi hylder de klubber og groundsmen, der yder en særlig indsats for at forbedre spillernes betingelser på banen.
Rent praktisk foregår ratingen ved, at udebaneholdenes anførere efter hver kamp sender en SMS med en helhedsbedømmelse af banen fra 1-5; fra elendig til fantastisk. Ved sæsonens afslutning bliver Danmarks Bedste Bane fundet baseret på det bedste gennemsnit.
To kåringer ud af to mulige.
Det er status for Brøndby IF’s hjemmebane, Bane 2, der for andet år i træk er blevet kåret som Danmarks Bedste Bane i Gjensidige Kvindeliga af ligaens anførere.
Kunstgræsset på Bane 2 blev anlagt af Brøndby Kommune forud for sidste sæson. Det må anførerne i ligaen siges at have taget godt imod. Faktisk er de generelt glade for kunstgræs. For andet år i træk er de tre bedst bedømte baner således Bane 2, Right to Dream Park og Capelli Sport Stadion, der alle er kunstgræsbaner.
»Man kan sige meget om kunstgræsbaner, men én ting er sikkert: Man ved, hvad man får, når man løber ind på den. Modsat nogle af græsbanerne i Kvindeligaen er kunstgræsbanerne plane. Der står hverken mælkebøtter eller muldvarpeskud i vejen,« siger Thomas Lindrup.
1. Bane 2 (Brøndby IF): 4,55
2. Right to Dream Park (FC Nordsjælland): 4,09
3. Capelli Sport Stadion (HB Køge): 3,73
4. Ceres Park/Vejlby-Risskov Stadion (AGF): 2,82
5. Autocentralen Park (Kolding IF): 2,45
6. Nord Energi Arena (Fortuna Hjørring): 2,36
Bane 2 i Brøndby er suverænt på toppen. Men den ville få kamp stregen, hvis AGF udelukkende havde spillet deres hjemmekampe på Ceres Park. I de fire kampe, AGF har spillet på Ceres Park, har banen et gennemsnit på 4,5.
Desværre for AGF og ligaens øvrige hold har ’De Hviiie’ spillet majoriteten af deres kampe på Vejlby-Risskov Stadion. I de fem kampe har den bane fået en gennemsnitsbedømmelse på 1,2, hvilket gør Vejlby-Risskov Stadion til ligaens ubetinget ringeste bane.
I tillæg til Ceres Park og Vejlby-Risskov Stadion har AGF ligeledes inviteret til fodbold på træningsanlægget på Fredensvang (5) såvel som Fynske Bank Arena i Kolding (2). Scoren, der fremgår af den samlede stilling, dækker altså over intet mindre end fire baner.
Spillerforeningen kårer sammen med Gjensidige Kvindeligas anførere Danmarks Bedste Bane. Udeholdenes anførere bedømmer efter hver runde kampbanerne. Målet er bedre baner og bedre fodbold.
Bygget på erfaringer fra England, Holland og Australien er målet at forbedre baneforholdene og samtidig hædre de klubber og groundsmen, der yder en særlig indsats for at forbedre spillernes betingelser på banen.
Rent praktisk foregår ratingen ved, at udebaneholdenes anførere efter hver kamp sender en SMS med en helhedsbedømmelse af banen fra 1-5; fra elendig til fantastisk. Ved sæsonens afslutning bliver Danmarks Bedste Bane fundet baseret på det bedste gennemsnit.
Bliv opdateret på det seneste omkring Spillerforeningens aktiviteter og det danske fodbold miljø. Få nyheder og annonceringer af events direkte i din indbakke.