29. 06. 2012

Shevchenko vinder European Footballers Golf Classic

Andriy Shevchenko er vinder af the European Footballers Golf Classic. Eventen blev afholdt i Kiev og organiseret af FIFPro. I alt 32 fodboldlegender deltog i den tredje udgave af FIFPros golfturnering.

Blandt 32 af Europas største fodboldspillere gennem tiderne – såsom Peter Schmeichel, Chris Waddle, Michel Platini, Ronald de Boer og Stefan Reuter – var Andriy Shevchenko hjemmebanefavorit på Kiev Golf Clubs greens.

Se billeder fra turneringen her

Anføreren for Ukraines landshold og Dinamo Kiev, som også vandt den gyldne bold i 2004, levede op til sit ry. Dette på trods af, at han nåede frem en anelse for sent, fordi han skulle indvie det nye Andriy Shevchenko Stadium – En gestus, der viser hans status i EM-landet.

De tidligere fodboldspillere dystede i alt i følgende fem kategorier:

• Nettoslag (score minus antal tildelte slag)
  • Bruttoslag (reelle antal slag)
  • Hold
  • Tættest på pinden
  • Længste drive

Shevchenko vandt både konkurrencen om tættest på pinden og nettoslag, hvor Ronald de Boer og Pontus Kåmark kun var hhv. et og to slag bagud. Ronald de Boer fik dog revanche i længste drive.

John Faxe Jensen blev bedst placerede dansker på en 11. plads, mens Peter Schmeichel blev nummer 19, Henrik Larsen nummer 25 og Marc Rieper nummer 32.

I holdkonkurrencen vandt Teddy Sheringham og Les Ferdinand foran Pontus Kåmark og Karel Poborsky. Tredjepladsen gik til Marc Degryse og Geert De Vlieger, mens Stefan Reuter og Karl-Heinz Riedle tog sig af fjerdepladsen.

Se billeder fra turneringen her

De tidligere fodboldspillere dystede i alt i følgende fem kategorier:

• Nettoslag (score minus antal tildelte slag)
  • Bruttoslag (reelle antal slag)
  • Hold
  • Tættest på pinden